ИЗЛОЖБА ОЛДТАЈМЕРА У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ИЗЛОЖБА ОЛДТАЈМЕРА У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ


У оквиру Пантелинских дана, на градском тргу почео је олдтајмер скуп на којем се ове године окупило 70-так власника олдтајмера, а најстарије возило је амерички “доџ” из 1921. године.

Ова манифестација организована је по трећи пут у организацији Олдтајмер клуба Бијељина и Градске управе Бијељина. 

Предсједник Олдтајмер клуба Бојан Стајић изјавио је за “Семберија инфо” да је задовољан одзивом, али и посјетом љубитеља олдтајмера.



“Ове године имамо госте из Србије, Хрватске, Словеније... У питању су велики заљубљеници у своје олдтајмере, људи који воле нова познанства, али и путовања. За олдтајмере може се рећи да су возила са душом”, рекао је Стајић.

Власник најстаријег олдтајмера, америчког доџа али и америчког камиона кенворта, Миладин Савичић из Бања Луке изјавио је да љубав према олдтајмерима гаји још од основне школе, истичући да је ту љубав на њега пренио његов отац. 



“2008 . сам купио камион, 1989. годиште. У њега сам до сада уложио 67 хиљада и сада је у сјајном стању”, каже он, додајући да је камион у Америци платио 110 хиљада КМ.

Супруга му је, како каже, велики заљубљеник у олтајмере и велика подршка тако да редовно посјећују овакве манифестације и доста путују. 

Освајач је великог броја награда на бројним олдтајмер скуповима у региону. 

Пажњу посјетиоца привукли су поједини аутомобили из 40-тих и 50-тих година. Међу најзанимљивијим су бројне бубе, мерцедеси, тристаћи, кадилаци и многи други.


Стајић је најавио следећу Бубијаду, која ће се одржати трећег викенда у августу, 19., 20. и 21. августа у Дворовима, уз позив Бијељинцима и свим Семберцима да дођу на ову традиционалну манифестацију која окупи сваке године велики број љубитеља чувених буба.

Олдтајмер клуб Бијељина тренутно има 40 чланова од којих је 25 активних.

Семберија инфо