“ДА НАСТАВИТЕ ВЕЛИКА ДЈЕЛА БИЈЕЉИНЕ И СЕМБЕРИЈЕ” ВАСИЛИЈЕ ПЕРИЋ ЧЕСТИТАО СЛАВУ ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

“ДА НАСТАВИТЕ ВЕЛИКА ДЈЕЛА БИЈЕЉИНЕ И СЕМБЕРИЈЕ” ВАСИЛИЈЕ ПЕРИЋ ЧЕСТИТАО СЛАВУ ГРАДА


Foto
Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је грађанима и руководству Бијељине славу града Светог Пантелејмона.

-Велика је част што славите тог дивног светитеља, као крај који се исцјелио из многих мука и град који је, са селима, васкрсао у свим областима, чак и у временима када се мислило да је то немогуће-навео је Перић.

Он је истакао да роду православном никада није било лако, али је ту била вјера да га сачува, чува и изведе увијек на једини пут -пут Исуса Христа.

-Желим вам, господине градоначелниче, да наставите велика дјела Бијељине и Семберије и да увијек, уз све вас, као и до сада, буде Свети Пантелејмон-поручио је Перић.

Према његовим ријечима, мудри су били преци када су се, поред осталих, одлучили да славе баш овог великог светитеља, исцјелитеља и чудотворца, чије учење и дјело подстиче, поучава и подучава како да савладамо и оно што је најтеже.

-Славећи Светог Пантелејмона, настављајући ту свијетлу традицију нашег рода, којој је у средишту крсна слава коју само ми Срби имамо и баштинимо, увијек нам се указује нешто ново, нешто љепше, нешто љековитије, надахнутије, у културном и духовном смислу, за наш крај и наш род ма гдје он живио-оцијенио је Перић.

Он је додао да овог свеца славе и уздижу високо и браћа Руси који су му посветили манастир на Светој Гори, а славни Југовићи, њих девет са старим Југ Богданом, подигли су њему у част чесму са 10 слапова, годину дана уочи боја код Манастира Троноша, надомак Лознице, гдје су били годину дана уочи Боја на Косову.