ОДБОРНИЧКО ПИТАЊЕ БОБАНА ЈОВИЧЕВИЋА: „КАДА ЋЕ СЕ ПОЧЕТИ СА ИЗГРАДЊОМ ПЈЕШАЧКО – БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ“? :: Semberija INFO ::

 

ОДБОРНИЧКО ПИТАЊЕ БОБАНА ЈОВИЧЕВИЋА: „КАДА ЋЕ СЕ ПОЧЕТИ СА ИЗГРАДЊОМ ПЈЕШАЧКО – БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ“?


Овим путем, желио бих да подсјетим јавност, да је на  сједници Скупштине Града Бијељина, која је одржана осмог децембра 2021. године,  једногласно  усвојена иницијатива, коју сам ја, као одборник ДЕМОСА – а, али и као мјештанин села Трњаци предложио . Иницијатива се односи на изградњу пјешачко – бициклистичке стазе са десне стране магистралног пута М 18 у правцу Бијељина – Рача. Изградња стазе је неопходна од канала Бистрик до православне цркве Светог пророка Илије у Трњацима дужине 1410 метара, као прва дионица и друга дионица од бензинске пумпе д.о.о „Агротехника“ у Трњацима до улаза у Мјесну заједницу Балатун, која износи 801 метар. Ако се узме у обзир веома извјесна изградња аутопута и да ће радовима бити оптерећена дионица пута М 18, онда је изградња стазе неопходна што прије.



Овом приликом поставио бих питање надлежнима из Градске управе Града Бијељина, када ће започети, али и из којих разлога радови на овим дионицама још увијек нису започети? Да ли је потребно да се догоди нека страшна незгода, па да се спозна шта су приоритети? Као родитељ, сматрам да би нам приоритет требао бити  безбједност малишана који пролазе овим дионицама на путу од и до школе,  другара, али и њихових породица.

Од једногласно усвојене иницијативе, па до данас, прошло је девет мјесеци, а по питању изградње неопходне пјешачко - бициклистиче стазе, која је веома важна за безбједност свих становника Семберије, али и свих осталих, који као туристи пролазе овим дионицама још увијек  ништа није урађено.