ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: ОДРЖАНА ДРУГА ЈАВНА РАСПРАВА О БУЏЕТУ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: ОДРЖАНА ДРУГА ЈАВНА РАСПРАВА О БУЏЕТУ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ


Одржана је и друга, од планиране три јавне расправе о усвајању буџета за 2023. годину, који је у Нацрту буџета планиран у износу од нешто више од 67 милиона КМ. У расправи су учествовали представници удружења грађана и спортски клубови. Према ријечима савјетника градоначелника Радослава Остојића, ове јавне расправе су корисне, јер се из прве руке чују одређене примједбе и сугестије.



- Као што смо истакли и на јавној расправи, Град Бијељина се труди да расподјела средстава буде што правичнија, да изађемо у сусрет свим потребама, али с обзиром на ограничене буџетске оквире, то је прилично тешко. Из године у годину се трудимо да и буџет и расподјелу поставимо на што праведнији и транспарентнији  начин”, рекао је Остојић.

Он је додао да примједбе учесника јавне расправе показују да су потребе коросника буџетских средстава далеко веће.
- Инфлација је утицала на раст цијена у свим областима, спортски клубови имају проблема који се односе на превоз, а слична је ситуација и у другим областима. Пораст цијена је утицао на сва удружења грађана и сви имају проблема у функционисању, тако да ћемо настојати да изађемо у сусрет потребама”, појаснио је Остојић и додао да се примједбе достављају у писаној форми до 14. децембра, како би се након јавних расправа, приједлог буџета прослиједио Министарству финансија на сагласност, а потом да се закаже и сједница Скупштине града, како би се буџет усвојио до краја децембра”, рекао је Остојић.


​Семберија инфо - О. Стјепановић