Развојна агенција града Бијељина: Обука за писање пројеката за привреднике и предузетнике :: Semberija INFO ::

 

Развојна агенција града Бијељина: Обука за писање пројеката за привреднике и предузетнике


Развојна агенција града Бијељина организовала је данас, по други пут у овој години, тродневну обуку за писање пројеката за привреднике и предузетнике.

Славиша Јовановић, у име Развојне агенције града Бијељина,  каже да је, осим финансијског вида подршке предузетницима, изузетно важан и тај едукативни дио, јер се предузетници на тај начин обучавају за писање пројеката којима ће аплицирати за средства из фондова ЕУ и других фондова којима располаже локална заједница или Влада Републике Српске.



“У протекле двије године било је пуно јавних позива за додјелу средстава из разних фондова и организација. Наши предузетници не могу квалитетно да представе своје идеје за проширење и унапређење властитог бизниса, те је ово прилика да науче како да образложе своје пословне идеје, како да оправдају улагања у опрему, машине или у ново запошљавање. Развојна агенција града Бијељина у овој години имала је на располагању 350.000 КМ за додјелу бесповратних средстава предузетницима. Задњим ребалансом буџета одобрено је додатних 50.000 КМ  што ће бити подијељено младим предузетницима који су конкурисали са својим пројектима”, изјавио је Јовановић, нагласивши да треба подстицати младе у њиховим настојањима да покрену властити бизнис и да реализују своје послове идеје.

​Обука предузетника састоји се из 60 одсто преактичног рада. Полазници обуке научиће на конкретним примјерима како да самостално направе приједлоге за пословну идеју коју желе да реализују.


Семберија Инфо - Љ. Љубојевић