ПАНТЕЛИНО-СЛАВА ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПАНТЕЛИНО-СЛАВА ГРАДА БИЈЕЉИНА


Служењем литургије у цркви Светог Ђорђа, свечаном литијом кроз град и ломљењем славског колача испред зграде Градске управе , Бијељина је деветог августа прославила градску славу Светог Пантелејмона. Чин ломљења славског колача обавио је Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије са кумом славе градоначелником Будве Марком Царевићем  и градоначелником Бијељине Мићом Мићићем. Славу града увеличали су и бројни гости из сусједних градова и општина, као и братских градова Лангенхагена, Лесковца, Крушевца, Куманова, Пећи са сједиштем у Гораждевцу, Будве, те  представници дипломатског кора и министри из Савјета министара БиХ. Честитајући славу епископ Фотије је граду Бијељини и свим његовим грађанима зажелио здравље, срећу, просперитет и сваки напредак. Градоначелник Мићо Мићић је поздравио госте и захвалио им што су својим доласком  увеличали славу града.



-Нека Свети Пантелејмон свима донесе срећу и задовољство'', рекао је Мићић.
Након ломљења славског колача, кум славе, градоначелник Будве Марко Царевић је честитајући славу града истакао да је почаствован позивом да кумује.

- Велика је част бити кум, још је већа бити кум оваквом једном успјешном граду као што је Бијељина. Желим да Бијељина иде великим корацима у будућност', рекао је Царевић.

Семберија инфо