ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ ПАРЛАМЕНТАРНИХ СТРАНАКА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ ПАРЛАМЕНТАРНИХ СТРАНАКА


Како је најављено, данас је у Центру за културу у ,,Семберија’’ потписан коалициони споразум ,,Принципи Народне коалиције – Покренимо Бијељину’’. Најављено је да ће споразум „Принципи Народне коалиције – Покренимо Бијељину“, односно референдум и опозив градоначелника Бијељине који је заказан за 19. март, требало је да потпише десет политичких партија из Бијељине, које имају своје одборнике у Скупштини града Бијељина.

Принципе Народне коалиције о заједничком дјеловању је требало да потпишу представници парламентарних странака у Скупштини града. У име Савеза независних социјалдемократа потпис је трабало да стави Мирослав Миловановић , ДЕМОС-а Милан Дакић, РСС Дарко Митрић, СДС Семберија Предраг Јовић, Социјалистичке партије Недељко Јовић, Уједињене Српске Милан Трнинић, Странке демократске акције Мустафа Градашћевић, Покрета за Бијељину Миленко Митровић, ДНС-а Цвијетин Лукић и НПС-а Дико Цвијетиновић. Међутим, на потписивању није био представник РСС Дарко Митрић.

На питање новинара зашто РСС на потписивање споразума није дошао Дарко Митрић, Мирослав Миловановић, шеф Штаба за опозив градоначелника, рекао је да неће дозволити никоме да их уцјењује.



- Ми у ово идемо са њима или без њих. Ја сам јуче рекао и на Штабу и на заједничком састанку да нећемо дозволити да нас било ко уцјењује, па тако ни РСС. У том смислу, њима су врата отворена и све је до њих. Жао ми је што нису ту, али нас не могу зауставити у намјери у коју смо пошли и криво ми је што ове Принципе нису прихватили и потписали“, рекао је Миловановић и нагласио да ће у наредном периоду, према потписаним споразумима, радити на инфраструктури и у селу и у граду, са подједнаким третманом.

-Сматрамо да Бијељина као модеран град не може да нема своју спортску дворану, да нема шеталиште, позориште. Бијељина се налази између двије ријеке, а нема ниједну градску плажу. Не смијемо дозволити да Бијељина икад више буде талац једног човјека", рекао је Миловановић, тврдећи да Бијељина више не може бити град у којем се промовишу нетрпељивост, мржња, непоштовање, него мора бити град младости, спорта и културе.

-Сви смо сагласни са тим да Бијељина већ двије године стоји и ништа се не дешава. Због тога наш слоган и јесте ,,Покренимо Бијељину", рекао је Миловановић, а  предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић потврдио да ће се ове споразуме подржати И друге политичке странке, предсједници савјета мјесних заједница, представници НВО, спортских клубова и многи други друштвено-политички чиниоци у граду.
 
-Много је разлога за незадовољство стањем у којем се тренутно налази град и мислим да не смијемо себи више никада дозволити да будемо талац једног човјека да град иде у правцу изолације да се не рјешавају крупни проблеми, те смо у том смислу и конципирали ове принципе. Из наших принципа се јасно види шта нам је циљ, идеја и намјера да покренемо све оно што је тапкало у мјесту, велике пројекте, а за што сигурно није одговорна Скупштина града, јер је прихваћено 93 одсто приједлога градоначелника у претходне двије године, иако се са некима нисмо слагали. Прошло је већ двије године, а ништа се није промијенило и били смо приморани да покренемо овај поступак", рекао је Александар Ђурђевић.