Мјесна заједница Јања: Градоначелник није одговорио ни на један од 16 захтјева :: Semberija INFO ::

 

Мјесна заједница Јања: Градоначелник није одговорио ни на један од 16 захтјева


Градоначелник Љубиша Петровић и Градска управа нису дали никакав одговор ни на један од 16 захтјева и иницијатива из области уређења инфраструктуре које им је посљедње двије године упутио Савјет Мјесне заједнице Јања, истакао је потпредсједник Савјета Драган Иљић. 



„То је неодговорно и неозбиљно понашање, јер је по Закону о локалној управи власт на нивоу града дужна да одговори без обзира да ли позитивно или негативно. Највише проблема имамо са каналима и површинском водом. Родитељи доводе дјецу у школу у чизмама, ученике првих разреда преносе преко воде и блата. Кандидовали смо и низ пројеката уређења путева и друге инфраструктуре, али нисмо добили никакав одговор“, упозорио је Иљић.

Он је истакао и да нико у Јањи не води никакву борбу против градске управе или градоначелника Петровића, него против нерада и неодговорности и позвао грађане да 19. марта гласају за промјене. 



Члан Савјета мјесне заједнице Борис Клашња истакао је да је Аграрни фонд града Бијељине средствима Владе Републике Српске, у склопу акције урбанизације села Семберије, асфалтирао 750 метара квадратних приступног пута до основне школе, излазећи у сусрет захтјевима грађана, али је дио пута остао неуређен.

„Нажалост, Градска управа и градоначелник Петровић нису испунили обећање да ће то урадити. Расвјета у старом дијелу Јање изузетно је дотрајала и лоша. У Лешничкој улици имамо проблем са каналом који је запуштен дужи низ година. Подносили смо захтјеве у вези са овим проблемима, али нисмо добили никакав одговор“ каже Клашња.



Његош Петровић поставља питање односа градоначелника Љубише Петровића према другим мјесним заједницама, ако је овакав према Јањи у којој је предсједник Савјета из СДС-а, странке која га подржава?

„Спортски живот у насељу је потпуно замро. Иако имамо велелепни стадион, сениорски клуб је угашен, остала је само дјечија школа фудбала. Нико више не води рачуна ни о просторијама фолклора“, свједочи Петровић. 



Члан Савјета Миле Вучић, критиковао је, како је рекао, Петровићево поштење и пренебрегавање упозорења да се треба ријешити питање статуса локалног гробља које „нема ни власника ни радника“, али и рада кладионице у насељу Нова Јања. 

„Лично сам упознао градоначелника са проблемима, али он није реаговао. Слично је било и са градском инспекцијом. Нешто се помакло тек након посјете републичке инспекције“ рекао је Вучић. 

Чланови Савјета Мјесне заједнице Јања истичу да је слично стање и у околним мјесним заједницама, јер је градска управа глува и нијема на захтјеве грађана.


Покренимо Бијељину