Дјечија амбасада "Међаши" куца на Нобелова врата :: Semberija INFO ::

 

Дјечија амбасада "Међаши" куца на Нобелова врата


Хуманитарна организација „Спасимо дјецу“ најавила је да ће, на иницијативу Друштва за сарадњу Аустралије и БиХ, да предложи Дјечију амбасаду „Међаши“, чије је сједиште у истоименом селу, надомак Бијељине, крај Дрине, за Нобелову награду за мир.
 
Оснивач и генерални секретар ДА „Међаши“, Душан Томић, потвђујући ову вести истиче : -Није важно да ли ће „Нобел“ стићи у Међаше, већ је надрагоцјеније да је свијет препознао нашу идеју и праксу у минулих скоро 35 љета. 


 
-Подршка за номинацију стигла је и од наших земљака из Малмеа, који су позвали све Семберце да се придруже иницијативи на Нобелову награду.
 
Томић је, управо, био гост у Малмеу у Шведској, гдје се сусрео са нашим расејањем.Договорено је, како истиче, да и у Малмену буде конзулат ДА "Међаши“.


 
-Врло је важно да је наша идеја, иначе планетарног карактера, почела да се шири, а колико то значи за дјецу и будућност наше планете, не треба да се наглашава -каже Томић. -Свугдје сам у Шведској дивно примљен.Људи знају за минули рад и садашње активности наше организације, коју су, свим срцем, подржале Уједињене нације прије више од три деценије.Наше је да радимо.Радује нас номинација за Нобелову награду, али, и без ње и са њом, наше активности су, свакодневно, све присутније, не само у земљи, окружењу, Европи, већ и свијету.