Владика Фотије: Треба да нас руководи и краси јединство и заједништво :: Semberija INFO ::

 

Владика Фотије: Треба да нас руководи и краси јединство и заједништво


Славске свечаности у Бијељини започеле су јутрос у девет часова  празничном литургијом у цркви посвећеној Светом Пантелејмону у Улици Стефана Дечанског.

Уз присуство бројних вјерника, народних посланика, министара у Влади Републике Српске, јавних и друштвених радника, Његово преосвештенство епископ зворничко - тузлански Фотије са свештенством служио је  Свету архијерејску литургију поводом храмовне и Градске славе.

У обраћању вјерницима након празничне литургије, владика Фотије је истакао значај јединства и заједништва које треба да краси српски народ и да га води на путу напретка и нових прегнућа.



“Православни вјерници добро знају да је једини исправан пут за све нас вјера у Бога, Светосавље, слога, јединство, међусобно испомагање и уважавање. Данас, када су погубљени многи морални принципи, када у реалном животу имамо мноштво политичких странака, када смо изложени погубним утицајима свјетских моћника, ми морамо стално да се враћамо основним начелима нашег живота, садржаних у добро познатој узречици, да “Само слога Србина спасава”, поручио је владика Фотије окупљеним вјерницима у храму Светог Пантелејмона.

Том приликом уручена су пригодна признања и захвалнице куму славе и представницима Градске управе, на челу са градоначелником Љубишом Петровићем, који су помогли око изградње ограде око овог велељепног православног храма.

Семберија инфо