Потписан уговор о набавци покретног мамографа :: Semberija INFO ::

 

Потписан уговор о набавци покретног мамографа


Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Асмир Мујановић и пуномоћник директора предузећа „MEDICAL“ д. о. о. Мостар Синан Мерзић данас су у Вијећници потписали уговор о набавци покретног мамографа за потребе Пододјељења за јавно здравство у вриједности од 600.000,00 КМ.
 
Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Асмир Мујановић казао је да је рок испоруке покретног мамографа пет мјесеци.
 
„Пододјељење за јавно здравство појачава своје капацитете у оквиру превенције болести, што ће допринијети квалитетнијем раду јавног здравства у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине. У протеклом периоду имали смо добру сарадњу са Удружењем „Брчанско срце“ које је протеклих година пратило начин рада, на начин да су ван Брчко дистрикта БиХ добијали на коришћење покретни мамограф. Потписивањем уговора ова активност биће олакшана“, истакао је Мујановић.
 
Представник предузећа „MEDICAL“ из Мостара Синан Мерзић казао је да се ради о софистицираном и напредном мамографском систему који уз ниске дозе зрачења омогућава преглед великог броја пацијената те додао да очекује испоруку мамографа до краја године.
 
Шефица Пододјељења за јавно здравство Анђа Николић истакла је да је набавка покретног мамографа од изузетног значаја, те да је  планиран обилазак свих мјесних заједница у кратком периоду.