Брчко: Градоначелник примио учеснике „Академије младих лидера дијабетеса Босне и Херцеговине“ :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Градоначелник примио учеснике „Академије младих лидера дијабетеса Босне и Херцеговине“


Извор: Влада Брчко дистрикта БиХ

​Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић, заједно са шефом Кабинета градоначелника Недимом Хамзабеговићем, примио је учеснике и организаторе „Академије младих лидера дијабетеса Босне и Херцеговине“.

Академија се одржала у периоду од 23. 11. до 27. 11. 2023. године, а намијењена је младим особама са дијабетесом узраста од 18 до 30 година из цијеле Босне и Херцеговине који желе унаприједити и стећи нова знања из области дијабетеса, лидерства, волонтеризма, комуникација и односа с медијима. Пројекат има за циљ оснаживање младих особа са дијабетесом и њихово ангажовање у својим заједницама у циљу подизања свијести о дијабетесу, превенције дијабетеса и активности с циљем едукације обољелих.

Прва генерација окупила је 20 учесника из Брчко дистрикта БиХ, Зеничко-добојског, Сарајевског, Херцеговачко-неретванског и Тузланског кантона као и учеснике из Бања Луке, Приједора и Бијељине.

Градоначелник Нишић истакао је важност овог догађаја поручивши да ће наставити пружати подршку сличним активностима.

Предсједник Удружења дијабетичара Брчко дистрикта БиХ Ђорђе Вуковић уручио је плакету градоначелнику захваливши се на организацији догађаја.