Уприличена свечана додјела рјешења о специјализацији и субспецијализацији за 24 љекара :: Semberija INFO ::

 

Уприличена свечана додјела рјешења о специјализацији и субспецијализацији за 24 љекара


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић и шеф Одјељења за здравство и остале услуге Асмир Мујановић свечано су уручили рјешења о специјализацији и субспецијализацији за двадесет четири љекара запослена у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ.
 
„Ови млади љекари ће по завршетку специјализације имати стручне компетенције за збрињавање пацијената на секундарном и терцијарном нивоу здравствене заштите чиме ће редуковати потребу лијечења у здравственим центрима ван Брчко дистрикта БиХ. Стручни кадар је примарни фактор у здравственом систему, а Влада Брчко дистрикта БиХ ће настојати да обезбиједи адекватну техничку опремљеност и услове рада”, казао је градоначелник Нишић.
 
На основу захтјева ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Одјељење за здравство и остале услуге је донијело рјешење о двадесет специјализација из области гинекологије, хирургије, кардиологије, неурологије, психијатрије, медицине рада и спорта, пулмологије, педијатрије, дерматовенерологије, медицинске биохемије, психологије, породичне медицине, офталмологије и клиничке радиологије те четири субспецијализације.
 
Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Асмир Мујановић овом приликом пожелио је свим специјализантима и субспецијализантима срећу у даљем раду.
 
„Одјељење за здравство и остале услуге ће покушати обезбиједити што више техничких услова како би љекаре након специјализације дочекала спремна опрема“, казао је Мујановић.
 
Директор ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Емир Османовић казао је да се ова установа развија у правом смјеру нагласивши да се четрдесет четири специјализанта већ налазе на усавршавању.
 
Специјализант из области гинекологије Драгиша Братановић истакао је да је додјела рјешења прави корак да Дистрикт добије здравство какво и заслужује.
 
Свечаној додјели рјешења присуствовали су и амбасадор Републике Словеније у БиХ Њ. Е. Дамијан Седар и главни координатор Владе Брчко дистрикта БиХ Жељко Антић.