Унапређење пластеничке производње: У Угљевику додијељени пластеници за 31 пољопривредног произвођача :: Semberija INFO ::

 

Унапређење пластеничке производње: У Угљевику додијељени пластеници за 31 пољопривредног произвођача


Начелник општине Угљевик Василије Перић потписао је данас уговоре о суфинансирању са 31 корисником  пластеничке производње чија је вриједност пројекта 106.000 КМ.

Перић је истакао да је из буџета општине Угљевик за ову намјену издвојено 57.200 КМ те да остатак средстава  донира организација “Муслин Аид” из Сарајева и најавио да ће овакве пројекте који унапређују пољопривредну производњу наставити и сљедеће године.



-Пластеничка производња је напреднија, значајна је јер сами производи су дуготрајнији и могу да се производе током цијеле године-рекао је Перић.

Он је додао да се на овај начин унапређује пољопривредна производња на подручју општине Угљевик.
Представник организације “Муслин Аид” Нахид Мехиновић рекао је да су свима додијељени пластеници од 100 квадратних метара са пратећом опремом.

-Сви корисници су прошли едукацију од стране агронома како би што успјешнији савладали све препреке које се буду појављивале у производњи-рекао је Мехиновић.

Једна од потписница уговора Ружа Илић из Мјесне заједнице Горња Трнова захвалила је за донацију напоменувши да је данас тешко доћи до средстава да би се покренула пољопривредна производња истакавши разумијевање руководства општине Угљевик за потребе производње хране.