Актив жена Синдиката РиТЕ Угљевик уручио поклоне за малишане на педијатријском одјељењу Болнице “Свети Врачеви” :: Semberija INFO ::

 

Актив жена Синдиката РиТЕ Угљевик уручио поклоне за малишане на педијатријском одјељењу Болнице “Свети Врачеви”


Поводом новогодишњих и божићних празника Актив жена Синдиката Рудника и Термоелектране Угљевик уручио је поклоне малишанима на Одјељењу педијатрије у Болници  “Свети Врачеви” у Бијељини.
 
Поред играчке за свако дијете које је тренутно смјештено на педијатрији, Актив жена Синдиката РиТЕ Угљевик уручио је начелници Одјељења, др Ивки Џувелековић, и ваучер за опремање играонице на овом одјељењу.
 
Предсједница Актива Брижита Ивковић истакла је да током празника, који су вријеме даривања, не треба заборавити и оне који их неће провести у својим домовима.


 
“Имали смо жељу да дамо наш скроман допринос како би малишанима који предстојеће празнике неће провести код своје куће уљепшали ове дане који су и иначе посвећени дјеци. Настојали смо да и они осјете дух празника и барем накратко забораве на проблеме, да им бар мало олакшамо боравак овдје”, рекла је Ивковићева.
 
Др Ивка Џувелековић, начелница педијатрије у бијељинској болници захвалила се за донацију изразивши жељу да ће овај гест покренути и друге.
 
“Овај ваучер ће нам бити значајан за опремање играонице на педијатрији и набавку нових играчака. Лијепо је што су се чланице Актива жена Синдиката РиТЕ толико потрудиле и изабрале поклоне као да лично познају сву дјецу. Надам се да ће овај њихов хумани гест покренути и друге и да ће ово постати традиција, како би наши малишани кроз игру барем накратко заборавили на игле и бијеле мантиле који су тренутно дио њихове свакодневице”, рекла је др Џувелековић.


 
Из Актива жена Синдиката РиТе Угљевик позвали су и друге да током цијеле године, не само за празнике, посвете пажњу малишанима који се лијече на Одјељењу педијатрије у Бијељини, али и у другим здравственим установама широм Српске.