ОМЛАДИНЦИ ГО ЦРВЕНОГ КРСТА БИЈЕЉИНА ПОДИЈЕЛИЛИ ХИЉАДУ ПАКЕТИЋА :: Semberija INFO ::

 

ОМЛАДИНЦИ ГО ЦРВЕНОГ КРСТА БИЈЕЉИНА ПОДИЈЕЛИЛИ ХИЉАДУ ПАКЕТИЋА


Омладина Градске организације Црвеног крста Бијељина у сарадњи са ученицима Гимназије ''Филип Вишњић'' из Бијељине организовала је и ове године традиционалну акцију прикупљања слаткиша за пакетиће под називом ''Један слаткиш једно дијете''. Преко 90 волонтера учествовало је у акцији у којој је прикупљен рекордан број слаткиша. И ове године грађани су показали своју хуману страну и солидарност за оне који не могу приуштити новогодишње поклоне. Од прикупљених слаткиша направљено је преко 350 пакетића у вриједности од 20 КМ, 300 у вриједности од 40 КМ и преко 350 у вриједности од 50 КМ. Пакетићи су подијељени свим удружењима и појединцима са подручја Семберије који су упутили захтјев за ову врсту подршке. Нека од тих удружења су чланице коалиције КОЛОСИ, Удружење ОТАХАРИН, мјесне заједнице, Савез глувих и наглувих Републике Српске, ветерани, вјерске заједнице и други. Један број пакетића је прослијеђен омладинцима Црвеног крста у Пелагићеву, Шамца и Лопара.



Данас је Градска организација Црвеног крста из Бијељине заједно са Горском службом спасавања – станица Бијељина уручила пакетиће штићеницима Дневног центра за дјецу са посебним потребама и Дневног центра за дјецу у ризику који дјелују при бијељинском Центру за социјални рад.



-Наши пријатељи из ГСС – станица Бијељина прошле су године новогодишњим пакетићима обрадовали малишане који су били хоспитализовани на педијатријском одјељењу Болнице ''Свети Врачеви“. Тада су се, у одјећи Деда Мраза спустили са крова болнице па смо одлучили да и ове године дјецу изненаде Деда Мразови, спуштајући се са крова Центра за социјални рад. Имајући у виду да са Дневним центром за дјецу са посебним потребама имамо одличну сарадњу која се тиче бесплатног превоза дјеце као и са њиховим родитељима, одлучили смо се да ово уручење пакетића буде посебно.



Овом приликом се захваљујемо управи и ученицима Гимназије ''Филип Вишњић'' као и нашим сталним волонтерима без којих ова акција не би била реализована као и маркетима БОСТ, Тропиц и Фортуна који су нам дозволили да спроведемо ову активност и наравно свим грађанима који су својом симболичном куповином допринијели акцији“, стоји у саопштењу за јавност омладине Црвеног крста града Бијељина.



(Семберија инфо)                                              ​