Зашто бирам РСС: Некадашња полицијска инспекторка Татјана Керовић чланица је Републичке странке Српске :: Semberija INFO ::

 

Зашто бирам РСС: Некадашња полицијска инспекторка Татјана Керовић чланица је Републичке странке Српске


Татјана Тања Керовић професионални вијек провела је у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, а посљедњих осам година рада, до пензионисања, обављала је дужност командира Полицијске станице у Јањи. У пензионерским данима одлучила је да слободно вријеме посвети побољшању ствари у заједници у којој живи и схвативши да амбијент најлакше може унаприједити политичким ангажовањем, постала је члан Републичке странке Српске.
 
- Радници МУП-а, оправдано, не могу бити политички активни због објективности. Међутим, када сам ступила у пензију у мени се јавила жеља да обратим мало више пажњу на оно што је око мене, на политички миље града Бијељина и Републике Српске, на избор странака и њихових програма. Најближа мојим увјерењима била је Републичка странка Српске и зато сам постала њен члан – рекла је Керовићева.
 
Она је навела да ју је чланству у РСС привукло и то што су многи њени познаници и људи које цијени симпатизери ове партије, као и утисак да се странка бави општим интересом, а не задовољењем личних циљева.
 
- У РСС сам уочила један моменат који је био одлучујући за избор, а то је несебичност, залагање за широке масе, за обичног грађанина. Нисам примијетила себичност у смислу „Само сам ја битан...“. Придруживши се политичкој странци, не сматрам да ствари у друштву треба мијењати из корјена јер је то преоштра ријеч, него да треба поправљати оно што се може поправити. Хука и бука не воде ничему, али постепено дотјеривање и задржавање онога што функционише и што је исправно, након одређеног времена може заиста довести до промјена. Сматрам да је прави начин дјеловања у политици – корак по корак – истакла је Керовићева.
 
Говорећи из позиције пензионера, она је нагласила да ова друштвена категорија, нажалост, може најмање да утиче на збивања у локалној заједници, али да је њихова бројност велика и да постоји много питања која треба ријешити како би се поправио животни и социјални стандард људи у трећој доби.
 
- Велики је одлив радно способног становништва у иностранство и зато је у друштву велики број пензионера, старосна граница се у Српској из дана у дан повећава. Много је мјера које треба побољшати или увести нове, како бисмо имали бољи квалитет живота. Не ради се често ни само о висини пензије, него о садржајима који ће пензионерима олакшати и употпунити свакодневицу – додала је Керовићева.
 
Својим суграђанима Татјана је пожељела много успјеха у 2024. години, као и здравља и среће, позивајући их да се придруже Републичкој странци Српске и да „не сједе скрштених руку“.
 
- Не треба само сједити и чекати да неко уочи ваш проблем. Људи треба широко да се ангажују, да се учлане у политичке партије у којима је програм близак њиховом размишљању и да остварују циљеве који воде општем бољитку – каже Керовићева.
 
Татјана Керовић рођена је 1964. године у Тузли, а основну и средњу школу завршила је у Лопарама. На студије на Вишој школи унутрашњих послова у Земуну одлази 1983. године, а од 1992. до маја 2023. запослена је у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.
 
Током свог професионалног ангажмана, радила је на мјесту инспектора за странце, инспектора за привредни криминалитет, за општи криминалитет, била је замјеник командира за криминалитет, а посљедњих осам година службе била је командир Полицијске станице у Јањи.
 
Према њеним ријечима, полицијски позив привукао ју је „због могућности да помогне људима који су у невољи и да заштити оне којима је заштита потребна“.
 
Татјана Керовић живи у Бијељини, мајка је једног сина.