СВЕТИ САВА ПРОСЛАВЉЕН НА МАЈЕВИЦИ :: Semberija INFO ::

 

СВЕТИ САВА ПРОСЛАВЉЕН НА МАЈЕВИЦИ


У Средњошколском центру „Вук Караџић“ и свим основним школама мајевичке општине Лопаре, прослављена је школска слава Свети Сава.

„Свети Сава је свечано прослављен и у свим црквама на Мајевици у којима су служене литургије и ломљени славски колачи“, рекао је парох лопарски јереј Спасоја Радовановић.

Начелник општине Лопаре Радо Савић је честитао школску славу Светог Саву ученицима и просвјетним радницима, истакао потребу очувања светосавља и најавио да ће се на иницијативу руководства Основне школе „Вељко Чубриловић“, уз подршку цркве, привредника и локалне заједнице у Прибоју покренути пројекат отварања дјечијег вртића у склопу школског објекта.



„За наведену идеју и њену реализацију потребно је око 55.000 КМ како би се адаптирао простор од чега ће корист имати прибојски малишани и њихови родитељи“, казао је Савић.

Свим ученицима, просвјетним радницима и гостима честитке, поводом школске славе Светог Саве, је упутио Војислав Божић, директор прибојске основне школе.

Начелник Савић је са својим сарадницима присуствовао обреду ломљења славског колача и у Основној школи „Свети Сава“ Лопаре, гдје одржан и пригодан програм који су ученици и наставници приредили у част Светог Саве.

Драган Лукић, директор Основне школе „Свети Сава“ је након упућених честитки поводом Савиндана рекао да се највећа захвалност дугује првом српском архиепископу и просвјетитељу за унапређење духовности и ударање темеља школству.