Светосавске академије одржане у школама и на факултетима :: Semberija INFO ::

 

Светосавске академије одржане у школама и на факултетима


Поводом Савиндана, школске славе бројних бијељинских основних и средњих школа, као и  бијељинских факултета, данас су одржане  свечене академије, ломљен је славски колач, изговаране су Светосавске бесједе о првом српском архиепископу, светитељу и просвјетитељу, првом српском дипломати.



Свечано је било у Центру високог образовања у Бијељини, гдје су славу Светог Саву прославили студенти и наставници Педагошког и Факултета пословне економије, а то је уједно била и централна Светосавска свечаност за Универзитет Источно Сарајево. Пригодним ријечима и подсјећањем на живот Светог Саве, бројним гостима и узваницама обратио се ректор Универзитета у Источном Сарајеву, професор доктор Милан Кулић који је том приликом домаћинима честитао славу.



 Свечарска и славска атмосфера владала је данас у Техничкој школи „Михајло Пупин“, у бројним основним школама, у Основној школи „Дворови“ у Дворовима, у Основној школи „Меша Селимовић“ у Јањи.



 Давор Радојевић, директор Основне школе „Меша Селимовић“ у Јањи каже да је славски колач ломљен током дана у пет подручних школа, а завршна манифестација одржана је вечерас у 19 часова у централној школи у Јањи.



„Наши ученици ће учествовати и на Свечаној академији у Центру за културу „Семберија“ 31. јануара, у 16 часова, у оквиру „Светосавских дана“. Уз несебичну подршку наставника, ученици вјежбају у школском хору, у фолклорној секцији, имамо и добре рецитаторе који предано и вриједно раде у свим школским секцијама. Вјерујем да ћемо још дуго прослављати Светог Саву у нашој школи“, каже Давор Радојевић.





(Семберија Инфо)