Славенко Ристић наставља да испуњава обећања (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

Славенко Ристић наставља да испуњава обећања (ВИДЕО)


Завршена је нова фасада на згради Заједнице етажних власника „Гаврила Принципа 12“ у Бијељини, а станари овог стамбеног објекта захвалили су народном посланику и предсједнику Републичке странке Српске Славенку Ристићу на донацији у износу од 5.000 КМ, која им је помогла да доведу радове у завршну фазу, те да ова везна зграда у комплексу познатих бијелих зграда засја новим сјајем.
 
Предсједница Скупштине станара ЗЕВ „Гаврила Принципа 12“ Ружица Тривковић, која живи у овој згради од 1981. године, изјавила је да су станари претходних дванаест година покушавали да започну пројекат обнове фасаде.
 
- Вријеме је учинило своје и фасаду је требало радити поново, а истовремено су се догађала нова и нова оштећења, стално смо морали нешто крпити, мијењати. Никада нисмо могли скупити довољно средстава да то урадимо. Уназад три-четири године смо ишли у Општину и распитивали се за помоћ, али највећи је проблем то што нисмо имали 70 одсто средстава потребних за израду. Отежавајућа околност је била и то што су материјал и радна снага поскупљивали сваког мјесеца – рекла је Тривковићева.
 
Она је навела да им је много значила помоћ Славенка Ристића како би затворили финансијски оквир, те да су остали да се заврше још неки декоративни радови.
 
- Нама је у овој ситуацији коју смо пролазили значило и 100 КМ, а камоли 5.000 колико нам је Славенко донирао – истакла је Тривковићева.
 
Предсједница Управног одбора ЗЕВ „Гаврила Принципа 12“ Милка Симић нагласила је да су се станари обраћали и Одјељењу за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Града Бијељина за помоћ, али да је нису добили.
 
- Они законски имају обавезу да нам помогну у износу од 30 одсто, али када смо им се обратили добили смо одговор да немају новца. У сваком случају, фасада је урађена, имамо још један дио новца да исплатимо извођачу радова, али све ће то бити ријешено у неколико наредних мјесеци – додала је Симићева.
 
Предсједник Републичке странке Српске и народни посланик Славенко Ристић састао се у претходне двије године више пута са станарима ЗЕВ „Гаврила Принципа 12“, а обећање из предизборне кампање 2022. године да ће им финансијски помоћи при изради нове фасаде у међувремену је и испунио.
 
Републичка странка Српске основана је 2021. године у Бијељини и за кратко вријеме постала је позната као нова енергија на политичкој сцени Семберије. Тренутно РСС има градске и општинске одборе и у Братунцу, Брчком, Зворнику, Угљевику, Палама, Власеници и Лопарама.