УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНА ЈОШ ЈЕДНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: НОВАКОВИЋИ ДОБИЛИ НОВИ КРОВ НАД ГЛАВОМ :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНА ЈОШ ЈЕДНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: НОВАКОВИЋИ ДОБИЛИ НОВИ КРОВ НАД ГЛАВОМ


Извор: Семберија инфо 

Претходних неколико мјесеци јавност у Семберији али, испоставиће се на крају и много шире, имала је прилику упознати породицу Новаковић из бијељинског села Патковача. Ради се о петочланој породици која је живјела у изузетно неусловној кући, без сталних примања и са троје дјеце са сметњама у развоју. Живот Зорице и Зорана те њихове дјеце Љубише (22), Михајла (21) и Живане (19) текао је у незавидним условима гдје су као једини извор прихода имали социјалну помоћ и новац од дневница оца Зорана који је, упркос нарушеном здрављу стицао радом на семберским пољима.



Захваљујући великом броју намјенских донација које су за ову породицу пристигле из цијелог свијета, Хуманитарна организација ''Срби за Србе'' у рекордном је року реализовала адаптацију њиховог породичног дома.  

- За нашу Хуманитарну организацију данас је велики дан. Након што смо прије пар мјесеци покренули акцију добили смо довољну количину финансијских средстава да Новаковићима у потпуности реконструишемо кућу. Богу хвала, данас смо предали кућу на којој је нови кров, нова столарија, која је изнутра у потпуности наново урађена, са новом бијелом техником и намјештајем тако да Новаковићи имају много боље услове за живот. Морам истаћи да је кампања за помоћ породици Новаковић имала већи одзив у односу на друге сличне пројекте које радимо што је и разумљиво ако се има у виду стање ове породице. Сакупили смо око 70 хиљада конвертибилних марака од којих је много било намјенских донација, само и искључиво за Новаковиће“, рекао је Младен Марић испред Хуманитарне организације „Срби за Србе“ нагласивши потребу да се, сада када Новаковићи имају пристојан кров над главом, укључе и друге организације и институције како би овим људима олакшали њихов свакодневни живот. 



Прича о породици Новаковић из села Патковача код Бијељине расплакала је људе широм региона. Њихови осмјеси на лицу, упркос тешком животу и неимаштини пробудили су код људи свијест да је за срећу у ствари потребно тако мало.
- За мене нова кућа значи пуно. Како је било прије, није било ни за гледања а сада је екстра“, изјавио је кратко Љубиша Новаковић.