ПРЕДСТАВА О ТРИНАЕСТ ПРЕДСТАВА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВА О ТРИНАЕСТ ПРЕДСТАВА


У петак, 1. марта у 20 часова, Градско позориште „ Семберија“ представиће најширој публици своје посљедње остварење „Гласови позоришта“, по текстовима разних аутора, а у режији Душана Тузланчића. Ова колаж представа била је уприличена за прославу Дана позоришта, али је због ограниченог броја мјеста и великог интересовања публике одлучено да се уврсти и у редован репертоар. У представи игра комплетан ансамбл бијељинског позоришта.

Пратећи хронолошки 13 премијера, колико је за 4 године на вечерњој сцени извело Градско позориште, овај игроказ подсјећа нас на естетике и развојне фазе кроз које су позориште и ансамбл прошли у овом периоду. Представа је, такође, и лијеп повод  да се свако од гледалаца подсјети досадашњих остварења и најбољих ликова из кратке историје Градског позоришта, од чувеног „Што 'во не почињу'?“, прве реплике изговорене у историји бијељинског професионалног театра кроз лик Типичног семберског сељачине у Комедији ометеној у развоју , до стиха „Није по твом...“, из завршног сонга представе Кумови.

Посебан куриозитет је што се уз сваку купљену улазницу за ову представу, добија и бесплатна улазница за „Гласове предграђа“ по драмској поезији Љубомира Симовића, која је на репертоару 15.марта.

Из Градског позоришта „Семберија“ зато позивају да улазнице, по цијени од 10 КМ, што прије набавите на билетарници Центра за културу или резервишете на телефон 065011211, мејл gradskopozoriš[email protected],  као и путем ФБ и Инстаграм налога позоришта.