БИЈЕЉИНА: ПРИЈЕМ ЗА СПОНЗОРЕ И ПАРТНЕРЕ ЕВРОПСКЕ СЕДМИЦЕ МОБИЛНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПРИЈЕМ ЗА СПОНЗОРЕ И ПАРТНЕРЕ ЕВРОПСКЕ СЕДМИЦЕ МОБИЛНОСТИ


Градски Одсјек за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина, до сада је шест пута организовао Европску седмицу мобилности, која се сваке године одржава у септембру. Шеф Одсјека за ЛЕРиЕИ Анкица Тодоровић истакла је да су све активности провођене у сарадњи са 19 спонзора и 13 партнера.



-Пријем који смо организовали је прилика да се на скроман начин захвалимо свим партнерима и спонзорима који су показали велику друштвену одговорност и узели учешће у организацији ЕСМ 2023, јер без њихове подршке не би било могуће реализовати активности на овако квалитетан начин”, рекла је Тодоровићева и нагласила да их радује што сваке године имају све више спонзора који их подржавају, али и дупло више учесника у односу на претходне године.  Савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић, подсјетио је да су у складу са стратешким опредјељењем да до 2030. године, Бијељина постане Град будућности, Градска управа и партнери, до сада припремили и реализовали низ програма, пројеката и активности којима се стварају предуслови за одрживи привредни, друштвени и еколошки развој.



-У свакодневном разговору са грађанима, чујемо похвале за овакве активности и жељу да их реализујемо још дуго година. То је само доказ да наш град иде у правом смјеру”, рекао је Остојић. На пријему је презентован промотивни видео клип о свим активностима ЕСМ 2023 и уручене захвалнице свим спонзорима и партнерима, а прошлогодишње седмодневне активности су омогућиле учешће 1.365 грађана кроз анкетирање грађана, подизање свијести о потреби и значају урбане мобилности, вожња бициклима под називом „20ка за здравље”, вожња ролерима и тротинетима под називом „ЗаРОЛА)”, полигон безбједности у саобраћају за ученике и предшколце, фитнес на отвореном за дјецу и одрасле, игре на отвореном за дјецу са и без потешкоћа у разводу под називом „Могу и ја”, Радионицу за ученике основних школа на тему безбједности у саобраћају, као и отвараје центра града за прешаке у вечерњим сатима и мониторинг протока саобраћаја.



(Семберија инфо)