ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ЗАСЛУЖНА ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ЗАСЛУЖНА ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ“


Поводом 8. марта – Међународног дана жена, Фондација"Лара" и Музеј Семберије вечерас су представили изложбу под називом "Заслужна жена Семберије". Аутор изложбе, Тања Лазић представила је жене из Бијељине које су својим људским и професионалним ангажманом дале значајан допринос развоју нашега друштва у његовим различитим сегментима.

-Од 2015. године Женски лоби Фондације „Лара“ сваке године је бирао по пет жена које су сваког 8. марта добијале признање од градоначелника Бијељине. Тако је настала изложба „Заслужна жена Семберије“ која ће се, срећом, надопуњавати сваке године. Драго ми је да ће наши суграђани и суграђанке имати прилику поново се подсјетити на допринос наших суграђанки развоју Бијељине. Похвалила бих такође и бијељински Актив жена Републичке странке Српске које су нас и потакле да на овај дан поново поставимо изложбу „Заслужна жена Семберије“ у нашем Музеју“, рекла је Љиља Лукић, пројект менаџерка у Фондацији „Лара“.



Вечерашње отварање изложбе био је прилика да Актив жена РСС из Бијељине промовише женски активизам у друштву а на ту тему и теме људскх права, равноправности, итд., окупљени су разговарали након окончања свечаности отварања изложбе.

-Учествовањем у постављању ове изложбе, а поводом сутрашњег Дана жена жељели смо да подсјетимо све нас на жене које су градиле Бијељину и Семберију. На овим паноима можемо видјети да их има у свим областима друштва и то је уједно порука свим женама за будућноат; да буду свјесне својих квалитета и да јачају своје улоге и позиције“, изјавила је Ивана Станишић испред Актива жена Републичке странке Српске.



О важности женског активизма и веће улоге жена у друштву говориле су још Сања Дринић, предсједница Удружења жена обољелих од карцинома дојке „Геа“ из Бијељине и Татјана Керовић, чланица Актива жена РСС-а Бијељина, која је прије одласка у заслужену пензију, осам година обављала дужности командира Полицијске станице у Јањи.



Изложба „Заслужна жена Семберије“ биће отворена за посјетиоце до 12. марта.

Семберија инфо