Означи трактор жутим ротационим свјетлом :: Semberija INFO ::

 

Означи трактор жутим ротационим свјетлом


Ауто-мото савез Републике Српске у семберском селу Љесковац  организовао је манифестацију под називом ,,Освјетлај образ, домаћине. Означи трактор жутим ротационим свјетлом”

Јован Ковачевић, предавач и представник Ауто-мото савеза  РС, истакао је да је циљ ове манифестације повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз повећање нивоа безбједности возача трактора на јавним путевима. Акценат је на промјени негативних ставова у вези са коришћењем неопходне опреме и поштовањем свих правила из области безбједности саобраћаја.

Игор Ђокић, организатор манифестације ,,Освјетлај образ, домаћине. Означи трактор жутим ротационим свјетлом”, шеф станице техничког прегледа и члан Савјета  МЗ Љесковац, захвалио се сарадницима из АМС РС што су изабрали МЗ Љесковац да одрже ово предавање.

-Драго ми је што су мјештани дошли у оволиком броју да подрже ову акцију јер тиме шаљемо поруку да је свијест о безбједности саобраћаја на високом нивоу на овом подручју. С обзиром на то да увелико трају припреме за прољетну сјетву и да ће бити велика фреквенција пољопривредних машина у наредном периоду, идеално је вријеме за акцију овог типа”, изјавио је Игор Ђокић.

И Миодраг Вујић, секретар АМД ,,Сигурност” се захвалио мјештанима на одзиву и истакао је да је правилно учествовање трактора у саобраћају, уз употребу свјетлосне сигнализације и ротационог свјетла, од великог значаја за безбједност саобраћаја.

Он је истакао је да смо сведоци честих саобраћајних несрећа у којима су учесници трактори, па су манифестације овог типа веома значајне за све.