БРЧКО: ДЕБЛОКИРАН ЗАСЕОК ПЕШКИРИ :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: ДЕБЛОКИРАН ЗАСЕОК ПЕШКИРИ


Командант Штаба за заштиту и спасавање Брчко дистрикта Синиша Милић донио је данас одлуку о деблокади засеока Пешкири, уз појачан надзор полиције, а ријеч је о насељу које је због позитивних случајева на вирус корона било у карантину од почетка априла.

Милић, који је и градоначелник Брчког, рекао је данас новинарима да је таква одлука донесена због повољне епидемиолошке ситуације у дистрикту, у којем се од вируса корона опоравило десет од укупно 18 лица, колико је их до сада било заражено.

Он је навео да је од укупног броја опорављених, пет лица из насеља Пешкири, које је било у карантину, те да ће сва опорављена лица, уз медицинске препоруке, бити у изолацији још 14 дана.

У протеклих седам дана у дистрикту нису забиљежени нови случајеви заразе вирусом корона, од чијих посљедица су раније преминула два лица.

Милић је напоменуо да се због повољне епидемиолошке ситуације размишља о попуштању мјера ограничења, али уз њихову сталну анализу да се не би десила непредвиђена ескалација броја заражених.

Он је напоменуо да су у току набавке ЦТ и апарата за тестирање на вирус корона који би требало да буде испоручен у наредних осам дана.

Влада дистрикта је на данашњој ванредној сједници, која је одржана телефонским путем, усвојила ребаланс буџета од 5.500.000 КМ, које ће бити намијењене за финансирање првог дијела програма за надокнаду штете брчанским привредницима настале ограничењем рада због пандемије вируса корона

(СРНА)