УГЉЕВИК У СУФИЦИТУ 2,7 МИЛИОНА КМ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК У СУФИЦИТУ 2,7 МИЛИОНА КМ


Одборници Скупштине општине /СО/ Угљевик усвојили су нацрт плана буџета ове подмајевичке општине за 2019. годину у износу од 12.400.000 КМ.
 
Изгласан је већином гласова  и Извјештај о извршењу буџета за девет мјесеци текуће године у коме је исказан суфицит од 2.727.892 КМ.


 
Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да је овогодишњи буџет стабилан и да су приходи за око три милиона КМ већи од расхода.

„Буџет за наредну годину је планиран на нивоу овогодишњег, а планирамо 2,5 милиона КМ уложити у капитална улагања“, рекао је Перић новинарима.
 
Он је најавио да ће се у буџету за 2019. годину посебно  водити рачуна о становницима који су у стању социјалних потреба и у стању потребе стамбене изградње.
 
„Покренули смо пројекат у коме ће сваком појединцу који је у потреби стамбеног збрињавања бити издвојено по 10.000 КМ. Издвојићемо средства за камате  младим брачним паровива за куповину прве некретнине, а издвајаћемо и средства за породиље и новорођенчад у износу од 400.000 КМ“, рекао је Перић.
 
Предсједник СО Угљевик Ђоко Симић оцјенио је сједницу успјешном јер је како каже  настављен  заједнички рад позициjе и опозиције за добробит грађана ове подмајевичке општине.
 
„Сједницу је обиљежила нацрт плана буџета за наредну годину за које је добијено мишљење Министарства за финансије Републике Српске, а то су потврдили и одборници СО“, додао  је Симић.
 
 На редовној сједници одборници су усвојили и нацрт плана Ребаланса буџета општине Угљевик за 2018. годину у износу од 12.250.000 КМ, те Информацију о стању јавних путева на подручју ове општине и информацију о одржавању плана одржавања локалних и некатегорисаних путева на подручју општине Угљевик за 2018 годину.