ЂАКУ ГЕНЕРАЦИЈЕ 500 КМ, А ВУКОВЦИМА ПО 200 КМ :: Semberija INFO ::

 

ЂАКУ ГЕНЕРАЦИЈЕ 500 КМ, А ВУКОВЦИМА ПО 200 КМ


На крају наставне године 2019/2020. уприличена је свечаност додјеле награда за најбоље ученике Основне школе ,,Меша Селимовић“ из Јање. Најбољи ученици деветог разреда примили су признање за свој труд, рад и резултате које су постигли током свог школовања.
 
Директор школе Давор Радојевић поздравио је све ученике деветог разреда и пожелио им пуно среће и успјеха у даљем школовању.
-Пред вама је сада животна раскрсница и желим вам да успјешно упишете жељене средње школе, поручио је  Радојевић.
 
На свечаној додјели награда директор школе посебно је похвалио седам ученика који су током свог деветогодишњег школовања овладали широким знањем и помјерили границе успјеха јањанских основаца. Осим похвале за рад и труд  најбољи ученици су добили и вриједне награде.
 
Наиме, по први пут су, поред Вукове дипломе и књиге, добили и вриједне новчане награде. Ђак генерације је награђен са 500 конвертибилних марака, а у вуковци са по 200 конвертибилних марака. Новчане награде стигле су из далеке Аустралије, од Слободана Шушњара, добротвора који је ,,наше горе лист“, а који живи у Мелбурну.
 
-Радујемо се да је добротвор Слободан Шушњар препознао успјех ђака из наше школе  и на томе смо њему и Добротворном друштву ,,Хиландар“ из Мелбурна, чији је он предсједник,  веома захвални, истакао  је Давор Радојевић, те додао да то није све.

 
Поред вриједних новчаних награда за ученике, како наводи, ово друштво ће до септембра опремити три школска кабинета: кабинет ликовне културе, музичке културе и кабинет информатике, а ученици ће за часове физичког добити нове лопте.
 
Вриједи истаћи  да Добротворно друштво ,,Хиландар“ није помогло само Основној школи ,,Меша Селимовић“ из Јање, од њих су помоћ добиле и ОШ ,,Свети Сава“ у Источном Сарајеву, ОШ ,,Ристо Пророковић“ у Невесињу и ОШ ,,Петар Кочић“ у Новој Тополи.
 
Ученица генерације ОШ ,,Меша Селимовић“ у Јањи, Маја Радић, у своје и у име својих другова, такође се обратила представнику друштва ,,Хиландар“ и замолила да пренесе поздраве и ријечи захвалности на великодушном поклону који су добили и да им је то још један додатни мотив да у будућности буду још бољи.
 
-Надам се да ћемо моји другови и ја у будућности слиједити овај примјер хуманости и подршке и да ћемо на овакав и сличан начин обрадовати неке нове генерације младих људи, истакла је Маја Радић.
 
Семберија инфо