Корона и даље присутна, неопходан опрез :: Semberija INFO ::

 

Корона и даље присутна, неопходан опрез


Стабилна епидемиолошка ситуација у Бијељини није разлог за опуштање грађана и непоштовање прописаних мјера јер је вирус корона и даље присутан на нашим просторима – истакао је Мићо Мићић, командант Штаба за ванредне ситуације након данашње сједнице Штаба.

Он је подсјетио да је и даље неопходно држање физичке дистанце, као и појачана лична хигијена, како бисмо заштитили себе, али људе око нас.

- Вирус корона ће се и даље ширити, вјероватно много мање током љета, али ће остати да живи у популацији. Нема мјеста за панику али је потребно да и даље будемо опрезни и дисциплиновани. Према подацима надлежних здравствених установа, у Бијељини је троје лица који су заражени ковидом-19. Од тог броја двије особе су без симптома и налазе се у карантину при Дому ученика, док је једна особа, старије животне доби, у болничком карантину – навео је Мићић.

Према подацима Епидемиолошке службе Дома здравља у Бијељини, у Дому ученика, који је одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације одређен као регионални карантин, налази се укупно 28 лица позитивних на вирус корона. Деветнаест заражених је са подручја Зворника, седам из Угљевика, а два лица су из Бијељине.

Град Бијељина