Отпочела изградња нове Аутобуске станице у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Отпочела изградња нове Аутобуске станице у Бијељини


- Данас отпочињемо реализацију значајног пројекта који ће умногоме промијенити изгледа града Бијељина, а то је изградња нове аутобуске станице. Уз овај објекат, планирамо и просијецање нове саобраћајнице која ће ићи поред „Житопромета“ и излазити код Центра за високо образовање на градску заобилазницу, изјавио је градоначелник Мићо Мићић, означивши почетак радова на изградњи нове Аутобуске станице у Бијељини.



Градоначелник Мићић је нагласио да ће на тај начин аутобуски саобраћај бити измјештен из центра града, те да ће центар града бити значајно саобраћајно растерећен.

„Пројекат аутобуске станице је вриједан 3,2 милиона КМ и распростираће се на површини од 10.000 метара квадратних. Око 1.300 м2 заузимаће неопходни објекти главне станице и пероне. У близини станице биће и мали парк. Ово је добро рјешење за аутобуску станицу, јер ће саобраћај бити усмјераван из више праваца. Изградња нове аутобуске станице потпуно мијења саобраћај у граду. Рок за изградњу Аутобуске станице је девет мјесеци“, изјавио је градоначелник Мићић, истакавши да је ово један од дванаест великих пројеката који је дио договора са чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и који ће бити реализовани на добробит свих грађана Бијељине.
За изградњу нове аутобуске станице обезбијеђено је два милиона КМ из кредита, док ће 1,2 милиона КМ бити обезбијеђен редовним приливом у градском буџету.

Јован Гајић, директор предузећа „Бук промет“, које је на тендеру добило посао изградње аутобуске станице, каже да  је припремљена добра логистика како би се овај посао реализовао у року од девет мјесеци.

„Компанија „Бук промет“ у Бијељини ускоро завршава радове на каналу Дашница, а већ двије године градимо значајне објекте инфраструктуре у Градачцу, Требињу и Гацку. Ускоро ћемо у Хрватској отпочети изградњу једног објекта. У Бијељини смо присутни у области станоградње. У прошлој години отпочели смо изградњу елемената за бетонске хале и то је нови погон који је добро стартовао. Упркос пандемији вируса корона, вјерујемо да ћемо успјешно реализовати све започете радове у овој години“, изјавио је Гајић.

​Семберија инфо