ПЕРИЋ: БУЏЕТ ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ УГЉЕВИКА :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: БУЏЕТ ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ УГЉЕВИКА


Одборници Скупштине општине /СО/ Угљевик усвојили су 18.12.2018. буџет за наредну годину у износу од 12.400.000 КМ који је за 20.000 КМ већи у односу на прошлу годину.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да ће буџет који је усвојен омогућити даљи развој ове подмајевичке општине. ”Буџет за наредну годину, осим социјалне, има и развојну компоненту. Значајан износ материјалних средстава наћи ће се за помоћ појединцима у стању стамбене потребе, за вишечлане и социјално-угрожене породице”, рекао је Перић новинарима.
Он је напоменуо да ће за мјере популационе политике бити издвојено 300.000 КМ.

“Наставићемо да додјељујемо финансијска средтва од 400 КМ за свако новорођено дијете, подстицаћемо вантјелесну оплодњу брачним паровима и помагати при куповини прве некретнине младим брачним паровима Угљевика”, рекао је Перић.

Он је најавио и капитална улагања у наредној години у износу од 2,5 милион КМ, али и подстицај пољопривредницима и привредницима.

Усвојен је план ребаланса буџета општине за 2018. годину у износу од 12.250.000 КМ, као и приједлог програма расподјеле средстава непрофитним организацијама за 2019. годину у укупном износу од 750.000 КМ.

Предсједник СО Угљевик Ђоко Симић оцијенио је успјешним рад Скупштине општине и истакао да је већина одлука донесена једногласно што је, према његовим ријечима, доказ да сви раде за добробит грађана општине Угљевик.

Извор: Угљевик инфо