Одговорним политичарима интерес народа мора бити изнад страначког :: Semberija INFO ::

 

Одговорним политичарима интерес народа мора бити изнад страначког


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је традиционални новогодишњи пријем за представнике политичких странака, којем су се одазвали представници и опозиције и владајућих странака у Скупштини Града, као и посланици у Народној скупштини Републике Српске и у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.



Уз захвалност окупљенима за сарадњу у години на измаку, градоначелник Мићић је изразио задовољство што пријему присуствују представници свих странака представљених у градском парламенту. Наглашавајући да је Бијељини потребна помоћ Владе Републике Српске за реализацију великих пројеката, он је позвао представнике странака који учествују у власти на вишим нивоима да допринесу реализацији тих пројеката и као примјер навео изградњу ауто-пута према Сави.


- Србија је потписала уговор о изградњи ауто-пута од Кузмина до Сремске Раче, што је одлична претпоставка да се настави на ауто-пут преко Бијељине према Брчком и споји с ауто-путем према Бањалуци. Тај пројекат је велика развојна шанса за Семберију и сигуран сам да ћемо сви који учествујемо у власти на свим нивоима допринијети да се та шанса искористи. Главни циљ сваког одговорног политичара мора бити прије свега омогућавање бољег квалитета живота грађана који су их и бирали - био је јасан Мићић.
 

Предсједник Скупштине Града Славиша Марковић истакао је да су политички субјекти у локалном парламенту имали веома добру сарадњу у овој години. 
- Са позиције коју обављам веома сам задовољан радом и владајуће већине и опозиције у Скупштини - навео је Марковић, напомињући да се, у до сада одржане 23 сједнице локалног парламента, није догодило да нека одлука не добије потребну већину одборника, а многе одлуке су доношене и са више од деветнаест гласова одборника из владајуће већине.

Извор: Град Бијељина