У Бијељини одржана прва Трка Деда Мразева :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини одржана прва Трка Деда Мразева


У Бијељини је одржана прва Трка Деда Мразева у којој је учествовало више од 370 људи, а новац од котизације биће искориштен за куповину пакетића за социјално угрожену дјецу.
 
Учесници су прије трке добили стартне пакете са капом Деда Мраза, стартним бројем, медаљом, честитком, освјежењем, ужином и промо-материјалом, те су се Улицом Патријарха Павла упитили ка Градском парку и трчећи вратили до Трга.
 
Организатор Никола Гаврић изјавио је да је ријеч о првој Трци Деда Мразева у Босни и Херцеговини, те да их је изненадио одзив великог броја грађана.
 
,,Мислили смо да ће се пријавити стотињак људи, али на списковима смо након трке прочитали број 370. Изненађени смо, драго нам је због толиког одзива, а прије свега смо задовољни  јер видимо осмјехе на лицима људи. Данас се не користе телефони, таблети, рачунари, данас се људи друже и уживају у овако лијепом дану'', рекао је Гаврић.
 
Он је навео да је ДОО ,,Зимско село'' имало 18 дана за организацију трке и да ће већ у јануару поднијети захтјев за наредну.
 
,,Покушаћемо да наредну трку доводемо до међународног стандарда и да окупимо око 1.000 учесника. Овакву трку имају Београд, Загреб и други градови, а мислим да и Бијељина може бити поносна на организацију. Надамо се да ће нам Град дозволити да сљедеће године затворимо више улица кроз које ће проћи такмичари'', истакао је Гаврић.
 
Мирослава Џивић из Бијељине учествовала је у трци са мужем и троје дјеце, а привукло ју је и то што је трка хуманитарног карактера.
 
,,Дјеца су одушевљена и једва чекамо наредну трку. Све похвале за организацију, а посебно бих похвалила хуманитарни карактер трке. Због њега све ово и има смисла'', нагласила је Џивићева.

Породице су плаћале котизацију за учешће у износу од 15 КМ, дјеца 7 КМ, а средњошколци и старији котизацију у износу од 10 КМ. Купљени пакетићи биће дистрибуирани путем Хуманитарног братства и сестринства ,,Радост'', а уколико одређени број пакетића остане неподијељен, биће прослијеђен за дјецу са Косова и Метохије.
 
У првој Трци Деда Мразева учествовали су и запослени у ,,Семберским новинама'' са члановима породица, желећи на тај начин да подрже ову манифестацију која би требало да постане традиционална.