ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА: ПОВОДОМ ВЕЛИКОГ САБОРА ЛОВАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА: ПОВОДОМ ВЕЛИКОГ САБОРА ЛОВАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Ловачко удружење “Доње Црњелово” овог викенда је  домаћин  великог Сабора ловаца Републике Српске, који је окупио велики број чланова и ловаца гостију из цијеле Републике Српске, али и друге уважене госте из свих сфера друштвено политичког живота Српске.

Првог дана Сабора, највише активности било је на стрелишту домаћина, ЛУ Црњелово, а недјеља је резервисана за традиционална такмичења попут  изложбе ловачке опреме,  кување ловачког паприкаша, лов на препелицу, смотра ловачких паса, повлачење конопца и гађање луком и стријелом. 



- Веома сам поносан што је наше Црњелово домаћин ове значајне и велике манифестације ове године, рекао је проф. др Златко Максимовић и подсјетио да Ловачко удружење “Црњелово” газдује ловном површином на скоро 9000 хектара и да има око 230 активних чланова, а то говори о озбиљности овог удружења према ловном спорту.

- Ловачка друштва и удружења су изузетно важна јер лов не треба повезивати само са тјерањем на дивљач, већ је то и љубав према природи, њено чување, узгајање дивљачи и унапријеђење овог спорта, рекао је др Александар Стевановић, кандидат Коалиције Народна партија Српске – Дарко Бањац, Покрет успјешна Српска, Прва СДС за Народну Скупштину Републике Српске за посланика у Народној скупштини Републике Српске.


ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА