Славенко Ристић: Задовољан сељак темељ опстанка и будућности српског народа и РС :: Semberija INFO ::

 

Славенко Ристић: Задовољан сељак темељ опстанка и будућности српског народа и РС


У времену растуће глобалне економске и енергетске кризе, рецесије, поскупљења и несташице хране, Република Српска и Семберија треба да се ослоне на свој највећи ресурс – производњу здраве органске хране -  изјавио је кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Славенко Ристић.

- Стварање значајних вишкова и нових вриједности у овој области, за шта наша Семберија има и људе и ресурсе и капацитете, отвориће нам шансе да будемо конкурентни на свим тржиштима и у другим областима привреде - нагласио је Ристић.

Ристић је истакао да Република Српска треба повећати подстицаје у свим гранама пољопривреде. 
- Правилник ресорног министарства о подстицајима потребно је допунити и обухватити и подстицаје за механизацију и системе за наводњавање, као и мале произвођаче, што до сада није био случај. Потребно је проширити постојећи програм стимулација за младе до 30 година, који желе да остану на селу и баве се пољопривредом – рекао је Ристић.  
Он је нагласио да ће се у Народној скупштини Републике Српске борити за то да држава, као у свим развијеним земљама свијета, стане иза пољопривредних произвођача у пуном капацитету. 

- Задовољан сељак, који може добро да живи од свог рада и коме држава гарантује повољну цијену откупа производа, темељ је за наш опстанак и будућност српског народа и Републике Српске – поручио је Славенко Ристић.