КОАЛИЦИЈА 12 СТРАНАКА: У ПРЕЛОМНИМ ВРЕМЕНИМА ПОДРЖАТИ ПРАВЕ ЛИДЕРЕ ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋЕВУ :: Semberija INFO ::

 

КОАЛИЦИЈА 12 СТРАНАКА: У ПРЕЛОМНИМ ВРЕМЕНИМА ПОДРЖАТИ ПРАВЕ ЛИДЕРЕ ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋЕВУ


Предсједник Коалиције "Договор за Бијељину" и предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Мирослав Миловановић рекао је вечерас у Вршанима на скупу представника 12 партија и листа у Семберији које подржавају Милорада Додик за предсједника Републике Српске и  Жељку Цвијановић за члана Предсједништва БиХ да су Јелена Тривић и Мирко Шаровић пројекат дијела међународне заједнице која не мисли добро српском народу у БиХ.
 
„Мирко Шаровић не може бити српски члан Предсједништва БиХ због тога што се налази под великим утицајем међународне заједнице или оног дијела који не жели добро Србима у БиХ. За разлику од њега Милорад Додик је ових дана био код провјерених српских пријатеља и добио подршку.  Докле иде Шаровић, види се из тога што су претходних дана кандидати СДС за посланике убјеђивали на трибинама по Семберији, оних  15 до 20 људи, како су наши пријатељи слаби, мали, небитни за остатак међународне заједнице, сувише слаби у односу на Америку  и да је грешка што се Милорад Додик се ослања на пријатеље“ рекао је Миловановић.



Он је позвао грађане да подрже Милорада Додика као једино право рјешење за  предсједника Републике Српске и  Жељку Цвијановић као његовог најближи сарадника у којег има највише повјерења за српског члана Предсједништва БиХ , јер су они „сигуран гарант бриге за Републику Српску и њене грађане“.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бијељина Милан Дакић рекао је вечерас да је Република Српска изложена бројним нападима ,,мудрог и подлог Сарајева“ који покушава да дође до народне имовине и земљишта Републике Српске, како би на тај начин разорили Дејтонски споразум. На жалост у томе су им помагали и помажу и неки српски представници.

Једини који има храбрости да се одупре том и таквом Сарајеву је Милорад Додик и његова политика. Јелена Тривић можда нема мрље у каријери, рекао је Дакић, али она нема ни искуства у било каквом организовању па ни мјесне заједнице, а камоли вођењу народа у овим преломним историјским временима.



" Као народни посланик ,који је осам година био у Скупштини кажем вам да је сада преломни историјски моменат када се заиста брани Република Српска. Сви ми овдје знамо да Милорад Додик може да организује и води народ, да Жељка Цвијановић достојно може да носи мјесто члана Предсједништва БиХ. Зато гласајте за њих двоје јер са њима имамо сигурност и просперитет Српске", рекао је Дакић.

Предсједник СДС Семберије Предраг Јовић истакао је да заједнички кандидат 12 странака и листа у Семберији Милорад Додик и данас ствара пријатеље у свијету, да је Република Српска задњих година на међународном плану уздигнута као никада до сада.

„Предсједник Додик са заставом Републике Српске на реверу и у срцу иде и у Брисел и у Истанбул и у Будимпешту и у Москву и у нашу матицу Србију. Република Српска је из године у годину, ако хоћемо да будемо искрени, све јача. Гради путеве, аутопутеве болнице вртиће, редовне су плате пензије, подстицај су редовни. Када су прије 10 година били редовни? Биће и већи и знамо да може даље и боље и јаче“ рекао је Јовић апелујући на окупљене да гласају за Додика и  Цвијановићеву.

На другој страни се, како је рекао , налазе они које ,,међународна заједница“, тачније њен дио подмеће  како би завршила посао у БиХ на штету Срба.



„Свијет се опет подијелио на Исток и Запад. Нама у овим кризним временима требају јаки, и провјерени људи. Видите ли шта су урадили у Црној Гори, довели су Дедејића, који је респопљен седамдесетих година. Вјерујте и овдје ће то урадити, ако , не дај Боже, неки дођу на власт“ упозорио је Јовић.

Предсједник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ Драган Ђурђевић истакао је да се за 16 година његовог учешћа у локалној власти у Бијељини, иако је она била око СДС и опозициона оној на републичком нивоу око СНСД, никада није десило да, као сада, нема сарадње. Тако су се градиле болница, школе, индустријска зона, дом здравља, обилазница, уређен канал и шеталиште.



„ Свуда локална и републичка власт сарађују. На жалост, данас у Бијељини први пут то није случај. Ми смо молили Владу Републике Српске да нам помогне. Влада се мало нећкала, али је сваки пут помогла. Да ли мислите да је градска канализација могла да се изгради без те сарадње? И данас се прича да је у Бијељини била власт СДС, опозициона, а да је то град који је највише напредовао у Републици Српској. Немојте да дозволите да се тај континуитет због прекине или да се то деси на републичком нивоу“ упозорио је Ђурђевић и позвао грађане да гласају за Додика и Цвијановићеву.

Представник народне партије Дико Цвијетиновић је рекао да Јелена Тривић нема своју политику него проводи захтјеве страних амбасада и држава који никада нису били пријатељи српског народа.

„Зато вас позивам да другог октобра изађемо на изборе и подржимо Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ, јер њихова побједа гарантује опстанак Републике Српске и српског народа на овим просторима.

Предсједник покрета за Бијељину Миленко Митровић је поздравио окупљање свих странака у Семберији, осим СДС и ПДП у јединствени блок око републике Српске.



„Ово је знак да је наш, српски народ, прихватио да само јединством можемо да побиједимо. Није нас окупила нека политичка партија. Окупила нас је идеја очувања Српске и човјек кога морамо да подржимо - Милорад Додик. Не може нас побиједити ни Славиша Марковић, ни Љубиша Петровић, ни Славиша Цацановић. Они су мали. Ми се боримо против БН телевизије, против амбасада и америчких долара које је добила Тривићка, али јој ни то неће помоћи“ рекао је Митровић и изразио увјерење у побједу Републике Српске другог октобра..