МОДРАНЦИ САМИ ОРГАНИЗОВАЛИ ТРИБИНУ СНСД. ПРОБЛЕМ ГРАДЊЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ МОРА БИТИ РИЈЕШЕН ОБЕЋАЛИ КАНДИДАТИ СНСД :: Semberija INFO ::

 

МОДРАНЦИ САМИ ОРГАНИЗОВАЛИ ТРИБИНУ СНСД. ПРОБЛЕМ ГРАДЊЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ МОРА БИТИ РИЈЕШЕН ОБЕЋАЛИ КАНДИДАТИ СНСД


Кандидати СНСД за посланике у Народној скупштини Републике Српске обећали су лично ангажовање како би помогли становницима Модрана у покушајима да ријеше изузетно важно питање изградње водоводне мреже у овом селу. Помоћ је потребна и низу насеља од Главичица и Ченгића до Кацевца, која се налаза на  рути планиране градње Јужног водоводног прстена.  

„ У Модрану је прије неколико година забиљежен већи број случајева оболијевања од нефритиса. Већина их је преминула до данас. Вода у бунаревима је упитног  квалитета. Градски водовод је дошао до центра села гдје постоји јавна чесма и мрежа је разведена тек у неколико сокака. И ту се стало. Иако су више пута рађени пројекти и предавани Градској управи и Водоводу, никад нису реализовани.“ рекао је Зоран Млађеновић, становник Модрана



Мјесна заједница Модран се више пута обраћала званичним захтјевом и нудила учешће 30 одсто средстава грађана, али ни од Градске управе ни од надлежног градског предузећа никада није добијен позитиван одговор .
Интересантно је да се најављена посјета домаћинству Стеве Југовића ради разговора Кандидата СНСД за посланике у Народној скупштини Република Српске, у року од једног дана претворио у самооорганизовање становника који су поставили и шатор, ангажовали озвучење и припремили званичну трибину.

Ово је, како су истакли кандидати СНСД прави доказ да грађани Семберије имају осјећај саборности, да показују иницијативу за рјешавање проблема.

Застој у градњи Јужног водоводног прстена је , по њиховом мишљењу, посљедица нерада градоначелника.
,,Нама заиста требају јаки и провјерени људи, доказани политичари, способни да воде државу и помогну у рјешавању и оваквих проблема. Милорад Додик, Жељка Цвијановић и кадрови СНСД су доказали да су били и да ће бити уз народ. На другој страни су глумци, људи који хоће да се уче политици, да се коцкају са Републиком Српском и народом или људи иза којих нема резултата. То су Јелена Тривић и Мирко Шаровић. Зато је избор 2. октобра једноставан. Не требају нам они који ништа не раде попут градоначелника Бијељине који тражи изговор како нешто не може да се уради. Нама требају људи који хоће и знају како нешто може да се уради за грађане“ рекао је Војин Митровић, носилац Листе кандидата СНСД за Народну скупштину Републике Српске.
Према Митровићевим ријечима, инцијиатива становника Модрана да сами организују трибину СНСД у Крсмановића сокаку је доказ да је Семберија одлучила.

„Семберија ће гласати у недјељу за Милорада Додика и Жељку Цвијановић“ рекао је  Митровић, праћен аплаузом и одобравањем.