ОДРЖАНА ЗАВРШНА ТРИБИНА УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ЗАВРШНА ТРИБИНА УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ


На Тргу краља Петра Првог Карађорђевића, испред Тржног центра Емпориум, Градски одбор Уједињене Српске одржао је завршну изборну трибину. Поред чланова, симпатизера и пријатеља Уједињене Српске, трибини је присуствовао  и предсједник странке др Ненад Стевандић.
 
 Окупљенима на тргу прво се обратио предсједник Актива младих и потпредсједник Градског одбора Уједињене Српске у Бијељини  Александар Влачић.
 
-Наша кампања јесте кампања у којој настојимо да истакнемо све наше успјехе, али и конкретне приједлоге како да унаприједимо и како да покажемо у ком правцу треба да иде ова држава. Наши циљеви и наши начини усмјерени су ка унапријеђењу како начина живота, тако и других аспеката у друштву'', рекао је Влачић, указујући како су  кампање других политичких странака засноване на оптуживању, усмјерене су на друге, а заснивају се на страховима народа, а не на кампање које показују конкретне приједлоге за унапређење данашњег друштва.
 
Како је нагласио, код Уједињене Српске тога нема, они немају проблем да признају добар резултат њихових политичких опонената, јер  Уједињена Српска настоји да заснива своје циљеве и постулате на ономе што зову уједињење свих патриотских политичких странака.
 
-Само тако можемо доћи до коначног уједињења, а не оптуживањем'', тврди Влачић.
 
На завршној трибини је истакнуто да очекују добре изборне резултате, да то што их анкете неријетко постављају на високостојеће позиције не изненађује, јер резултат њиховог рада није настао у претходних мјесец дана, то је резултат рада у претходне двије године.
 
Данашњи догађај у Бијељини организовао је Актив омладине за који је Влачић рекао да је најјачи актив данас у Бијељини.
 
-Млади људи код нас представљају данашње мислиоце, рјешаваче проблема, а у Уједињеној Српској млади се не користе само за обављање помоћно-техничких послова, за лијепљење плаката и сличних послова. Млади људи се код нас постављају на највише и најодговорније позиције, што уједно представља и један од два стуба идеологије наше странке, а то је шанса младима. Шанса младима код нас није празно слово на папиру, то код нас није фраза која се експлоатише у корист избора, већ то су уједно  и наша дјела. Наш рад је јаван и транспарентан, и свако ко жели да оствари своје идеје и своје начине је добродошао, а ми то радимо са мудрим политичким вођењем, са државничким вођењем, са политиком просперитета и економског напретка, али прије свега  бригом и жељом за наше грађане и за њихово боље сутра'', појашњава  Влачић, истакавши да је циљ странке да приближе своју политику младим људима, али и да потребе младих људи приближе странци.
 
-Наш циљ јесте да власт буде част, а не механизам за богаћење'', каже предсједник Актива младих.
 
Уједињена Српска је странка чије је сједиште у Бања Луци, на чијем челу се налази истакнути љекар Ненад Стевандић. Он је у свом обраћању нагласио да  оно чиме се посебно хвале је то да они  нису бањалучка странка, већ странка сваког града и сваког човјека у Републици Српској. Зато су једина странка која је током кампање више пута обилазила све градове, велике и мале,  у Републици Српској, те тако показали да исто третирају сваког човјека и сваки град у Републици Српској.
 
-Уједињена Српска је током кампање усмјерила све своје активности  на здравље и заштиту народа, и просто је невјероватно да смо добили прве критике зато што дезинфикујемо својим комшијама и пријатељима хаусторе, куће и окућнице, што купујемо народу маске, топломјере, што доносимо на кућни праг дезинфекциона средства за руке или покућство најбољих швајцарских произвођача и радимо то трудећи се да покажемо шта је то најбоље, док има и оних који стално сипају мржњу, подјеле и критике показујући шта је то најгоре. Најгоре нема везе са нама, као што рече наш предсједник омладине Александар Влачић, ми се нисмо бавили прљањем других, него смо стварали слику како може да буде сјајна кампања, добри млади људи, добра организација, добре идеје и добра прихваћеност у народу'', рекао је Ненад Стевандић.
 
На трибини у Бијељини Стевандић је истакао да Бијељина, пошто је највећи погранични град, треба да буде регионални центар који доминира својим образовањем, снагом и изградњом.
 
-Бијељина се и  креће у том правцу, незаустављива је и она треба да покаже како чувамо своје људе, како их образујемо, како ће нам се дјеца рађати на огњишту очева, а унуци на огњишту дједова, да останемо овдје и да покажемо како се може младима омогућити да буду директори, а не да лијепе плакате. Иначе, нама плакате лијепе агенције. Најмлађи директор у историји Пошта је из Уједињене Српске са 31 годином живота,  једнако успјешни и млади су и директори Института за јавно здравство и директор Института за културно наслијеђе и показали смо да тако млади остају, тако млади управљају. Модерно доба доноси знања којим млади располажу више него старији и они су искуснији у дигиталном добу и ИТ сектору и морају први да добију шансу. Тако ће и стари моћи да живе од тог напретка и рада'', указује Стевандић.
 
Он је упутио позив да останемо честити и јединствени, да нема ружних ријечи, него да се такмиче добри људи и добре идеје, а Уједињену Српску, како то каже и слоган странке, чине озбиљни људи.
 
-Грађани Бијељине и Семберије знају да нема мрље у нашој политици, ни у нашим људима, да нећемо сутра правити никакав реваншизам, да нема осветољубивости, да ћемо отворити врата за све људе који желе да се уједине у добру'', порука је др Ненада Стевандића, на данас одржаној завршној изборној трибини у Бијељини.

Семберија инфо