У Британији пас излијечен од алкохолизма :: Semberija INFO ::

 

У Британији пас излијечен од алкохолизма


Коко, двогодишњи лабрадор, излечен је од зависности од алкохола у првом случају те врсте у Великој Британији.

Коко је доведен у прихватилиште за животиње у Плимптону, Девон, са још једним псом након смрти њиховог власника. Како преноси Телеграф, псима је била потребна хитна ветеринарска помоћ, зато што су патиле од напада.

Особље спасилачког центра тврди да су пси постали зависни од алкохола зато што су имале приступ пићу, које је њихов власник оставио.

 Док је други пас касније угинуо, Коко је успио да се опорави након што је подвргнут терапији одвикавања од алкохола. Пас је био под седативима четири недјеље како би избјегао нападе.

„Одвикавање пса од алкохола је нешто са чим се први пут суочавамо. Коко је са нама више од мјесец дана, од када је стигао на интензивну негу. Његова прича је трагична... Коко је био у озбиљном стању и захтијевао је 24-часовну његу. Постало је јасно да пати од симптома који су указивали на зависност од алкохола," објавио је Wоодсиде Анимал Ресцуе Труст на друштвеним мрежама.

Из спасилачког центра су навели да је пас сада ван опасности, да не прима више лијекове и да почиње да се понаша као нормалан пас.

„Пас још није спреман за усвајање и иако се чини да се физички опоравио, психички је још повремено узнемиран,” истакли су спасиоци и изразили наду да ће Коко ускоро ипак бити усвојен.

(Телеграф)