Сомови дужи од два метра уловљени у језеру у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Сомови дужи од два метра уловљени у језеру у БиХ


Foto: Nino Strmotic/PIXSELL
ЛИВНО - Чланови Еколошког удружења спортских риболоваца Бушко језеро, јуче су на овом, једном од највећих вјештачких језера у Европи, уловили неколико сомова чија дужина прелази два метра.

"Оног што је показало Бушко језеро не би се посрамиле ни највеће свјетске риболовне дестинације. Потпуно неочекивано, редом су падали рекорди, пар сомова преко 200 цм, с највећим од 225 цм, након више од сат времена борбе. Поред тога било је и пар одличних дрилова с мрцинама које се једноставно нису заустављале и на крају исправљале куке", извијестили су риболовци, преносе портали.

Напомињу како су све уловљене рибе документиране и враћене назад у језеро, а због заштите локације и рибљег фонда, видео компилација биће објављена накнадно када буде извјесно да су сомови напустили наведену локацију, јер убрзо би овдје требао започети мријест.

"Јучерашњи рекорди права су увертира за надолазећи међународни спин куп Бушко језеро 2023. под називом 'Лов на предстира' којег 21. маја организује Еколошко удружење спортских риболоваца. Учесници ће се тада моћи такмичити у вараличарењу умјетним мамцима на смуђа, сома и језерску пастрву", закључили су у свом саопштењу.


Независне новине