Бивши радници туже Нусрета: Тјерао нас да глумимо госте испред празног ресторана :: Semberija INFO ::

 

Бивши радници туже Нусрета: Тјерао нас да глумимо госте испред празног ресторана


Популарни турски кухар Нусрет нашао се у новим проблемима након што су против њега бивши радници покренули бројне тужбе.

Један од бивших радника тврди да је Нусрет током посебно мирне смјене за вријеме ручка у његовом лондонском ресторану члановима особља наредио да глуме муштерије и чекају у реду како би изгледало да је ресторан пун.

Против њега је подигнуто седам тужби у два града, а "Инсидер" пише да су разговарали с девет бивших радника из његових шест ресторана широм свијета, који су открили сасвим другу страну познатог кухара.

Бивши запосленици, који желе остати анонимни, описали су га као ситничавог тиранина опсједнутог богатством те тврде да су се морали борити с крађом плата, дискриминацијом, злостављањем на радном мјесту и "културом страха засићеном тестостероном".

Бивши бармен у његовом лондонском ресторану рекао је да је мјесто можда изгледало "златно извана", али да је у стварности било "ср**је изнутра".

"Кад би ушао у ресторан, било је као да су стигли проклети Бекстрит Бојси. Сви су вриштали", испричао је бивши управник који је блиско сарађивао с Нусретом у његовим ресторанима у Њујорку и Мајамију и сада је с осталима спреман открити његову праву нарав.

Додали су и да је имао фаворите и да је знао непредвидиво отпустити људе, а бивши лондонски бармен рекао је да је атмосфера била као у "Играма глади" јер особље није знало хоће ли бити отпуштено прије него што му заврши смјена.

Бивши члан из Дубаија такође је навео да би кухар заспао на столу ако би био уморан, а радници нису знали смију ли ићи кући док се он не пробуди, преноси "Клиx".

"Тврдње заправо нису ништа више од понављања старих тужби у којима су потраживања била оспорена и давно намирена. Нажалост , ресторани високог профила и популарни кухари често су мете непристојних и неутемељених тврдњи", изјавила је Кристи Ројтер, адвокат која заступа Нусрета.

"Нусрет запошљава више од хиљаду радника широм свијета. Штета је да неколико старих тужби и неке нимало ласкаве примједбе засјене огроман труд који се улаже у одржавање глобалне радне снаге у ресторанима", додала је нагласивши допринос кухара Нусрета у стварању покретне кухиње за више од 6.000 топлих оброка за жртве трагичних земљотреса.
 
(Независне)