Дјевојчица добила 800.000 долара од Мекдоналдса због врелог нагетса :: Semberija INFO ::

 

Дјевојчица добила 800.000 долара од Мекдоналдса због врелог нагетса


Осмогодишња дјевојчица са Флориде Оливија Карабаљо добила је одштету у износу од 800.000 долара због опекотина које је задобила када јој је Мекдоналдсов пилећи Мекнагетс пао на ногу.

"Опасно врућ" Мекнагет испекао је Оливију Карабаљо 2019. године, која је тада имала четири године, док је отварала свој "Хепи мил" у колима у Мекдоналдс драјв-тру у граду Тамарак, близу Форт Лодердејла на Флориди, преноси ББЦ.

Њена породица је тражила 15 милиона долара одштете. Порота је у мају утврдила да је Мекдоналдс одговоран за повреду.

Друга порота у округу Бровард, Флорида, расправљала је у сриједу мање од два сата прије него што је донијела пресуду о одштети, наводи лист Сун Сентинел.

Дјевојчици је додељена одштета од 800.000 долара за проузроковану повреду, патњу и душевне болове, што укључује 400.000 долара за протекле четири године, као и 400.000 долара за будућност.

У саопштењу, правни тим породице назвао је ту одлуку "значајном".

"Заправо сам срећна што су послушали Оливијин глас и што је порота могла да донесе правичну пресуду. Задовољан сам због тога. Искрено, нисам имала очекивања, тако да је ово за мене више него фер", рекла је мајка дјевојчице Филана Холмс за америчке медије, напомињући да њена ћерка има ожиљак од опекотине и да жели да га уклоне.

Адвокати породице су на суду подијелили фотографије опекотина, као и звук вриска дјевојчице након што је повријеђена. Мекдоналдс је тврдио да би породица требало да добије 156.000 долара јер је, како су навели, њен бол престао након што је опекотина зарасла за три недјеље.

"Она и даље иде у Мекдоналдс, и даље тражи да оде у Мекдоналдс, још увијек се вози аутопутем са својом мамом, узимајући пилеће нагетсе", рекла је бранилац Џенифер Милер на суду, пренио је ЦБС.

(Независне)