ЕПИСКОП ФОТИЈЕ РАЗГОВАРАО СА ДИРЕКТОРОМ ВРТИЋА „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ” :: Semberija INFO ::

 

ЕПИСКОП ФОТИЈЕ РАЗГОВАРАО СА ДИРЕКТОРОМ ВРТИЋА „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ”


Дана 22. децембра 2023. Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини г. Славишу Вујановића, директора ЈУ Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај" у Бијељини.

Преосвећени владика Фотије и господин Вујановић разговарали су данас о раду и будућим активностима обданишта „Ђурђевак” које је у септембру отворено у црквеним просторијама.

У згради, која се налази у порти Саборне цркве у Бијељини од септембра је у функцији ново одјељење вртића „Чика Јова Змај“. Епископ Фотије кумовао је имену новог објекта под називом „Ђурђевак“.

Овај објекат Граду је уступила Епархија зворничко-тузланска, а располаже са 943 метра квадратна простора, уз припадајућа 1567 метра квадратна околног земљишта. Простор је веома функционалан и опремљен је у складу са стандардима и нормативима. У новом одјељењу „Ђурђевак“ борави око 200 малишана од јасличког до предшколског узраста.

Директор ове предшколске установе Славиша Вујановић подсјећа да свега 35 одсто малишана предшколског узраста похађа вртиће у јавном или приватном сектору, а да је интересовање родитеља огромно. Он наглашава да је само у овој години на листи чекања 250 малишана чији су родитељи изразили потребу и жељу да упишу дјецу у ову установу.

Крајем 2022. Епископ зворничко-тузлански Фотије и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић су потписали уговор о десетогодишњем закупу објекта поред Саборне цркве у Бијељини за потребе Јавне установе Дјечији вртић „Чика Јова Змај“.

Његово Преосвештенство владика Фотије и директор Вујановић сложили су се да постоји жеља и воља свих страна за наставком успјешне сарадње Епархије зворничко-тузланске и вртића Чика Јова Змај.

Подсјећамо, у Бијељини је крајем новембра отворен осми објекат Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“. Ово одјељење носи назив „Анђелак” и налази се у порти Петропавловског храма. Дјеца и васпитачи крећу са програмом након божићних празника, а овај објекат има капацитет од 45 полазника.