Уз овај савјет крвни притисак можете снизити за неколико минута :: Semberija INFO ::

 

Уз овај савјет крвни притисак можете снизити за неколико минута


Foto: Pixabay
Висок крвни притисак, познат и као хипертензија, може да доведе до здравствених проблема, укључујуćи срчани и мождани удар.

Киропрактичар Ерик Берг подијелио је једноставан начин за снижавање високог крвног притиска на свом YоуТубе каналу.

"То је веома, веома јефтин трик. У ствари, не кошта ништа", рекао је он.

Његов савјет није повезан са исхраном или вјежбањем. Све што треба је да дишете. Берг препоручује метод спорог дисања од само шест удисаја у минути.

"Ова метода значајно снижава крвни притисак, посебно код особа са срчаном инсуфицијенцијом. Такође је најбоља ствар за смиривање нерава", објаснио је он.

Он напомиње да особе са хипертензијом, посебно ако имају дијабетес или су гојазне, дишу прилично убрзано.

"Покушајте да нађете времена сваки дан да практикујете ову методу. Немојте се напрезати јер ćете тако активирати симпатички нервни систем. Само полако удахните кроз нос пет секунди, затим издишите кроз уста пет секунди. Ово ćе дати шест циклуса удисаја и издисаја који ćе почети да утичу на ваш аутономни нервни систем, снижавају крвни притисак, снижавају рад срца, смирују вас", закључио је он.

Висок крвни притисак, познат и као хипертензија, може да доведе до здравствених проблема, укључујуćи срчани удар и мождани удар, тако да је кључно држати га под контролом, преноси Индеx.хр.

(Независне)