ЗМИЈА НА БИЦИКЛУ :: Semberija INFO ::

 

ЗМИЈА НА БИЦИКЛУ


Да све више змија има у Семберији потврда је што се оне појављују на мјестима гдје никако не би смјеле. Да ли их толико има у нашем крају или се и оне понашају у духу времена и здравог живота, не знамо али можемо претпоставити да је ова друга претпоставка реалнија. Наиме, змија је дошетала у двориште Миленка Павловића из Средње Чађавице и попела се на гувернал бицикла, као да је уморило гмизање, па је хтјела и она мало да се провоза.

Да овакве ситуације нису за шалу и да морамо добро пазити, нарочито ових дана када је кишно и када има много змија, потврда је и приче ,,змија на бициклу''.

Наиме, баш када се змија омотала око гувернала, Миленков десетогодишњи синчић узео је бицикл да се провоза, ухватио и змију, јер је није видио, али на срећу, није га ујела.

-Дијете се престравило. Како и не би, и нама старијим би то било језиво да рукама ухватиш змију и још на бициклу. Ко би помислио да може ту бити. Срећа је да није дијете ујела, јер ко зна каквих сад све гмизаваца има'', каже Миленко Павловић и поручује свима да добро пазе и да посебно скрећу пажњу дјеци да се чувају гдје се играју.

Семберија инфо (В.З.)