ДЕДИНИМ УТАБАНИМ СТОПАМА :: Semberija INFO ::

 

ДЕДИНИМ УТАБАНИМ СТОПАМА


,,ГСВ  аква'' је једна од ријетких приватних фирми на овим просторима која се може похвалити традицијом у пословањању  дужом од четрдесет година.

Наиме, Слађан Гајић из Црњелова, прије 11 година одлучио је да поново активира посао којим се годинама бавио његов дјед Остоја и којег су, по добро одрађеном послу, цијенили не само у Семберији и Посавини, него и шире.

Бавимо се бушењем и чишћењем артершких бунара, компресовањем и налажењем воде. У односу на вријеме и начин како је то мој дјед радио, сада је много модерније и ради се на другачији начин и у много већем обиму. Јасно је да је технологија напредовала у свим областима, па и у нашој бранши. Када би се тражила вода за бунар, прије двадесет-тридесет година, стављале су се много уже цијеви, јер је било најбитније да вода излази и да је здрава.

Сада се стављају цијеве већег промјера'', појашњава Гајић и наглашава да сада успијевају да, како каже, нађу воду и на Мајевици.

У овом послу сада  је све модернизованије, па се користе искључиво пластичне цијеви, промјера 14 центиметара.

Ми, практично, радимо све послове - бушење, проналажење воде, чишћење старих бунара, чишћење филтера, компресовање, репарирање жељезних цијеви... Воду проналазимо на 50 и 100 метара, а користимо потапајуће пумпе. Имамо уиграну екипу на терену и спремни смо за све изазове'', каже Слађан Гајић.
 

Да је то збиља тако потврђује и то да су у Пиперцима ископали бунар, дубине 300 метара. 

Ако бисмо упоредили како је некада радио мој деда и ја сада, исти посао ми сада одрађујемо три пута брже, а и квалитетније. Најчешће од три до пет дана нам је потребно да одрадимо комплетне радове за копање једног бунара, а некада је за тај исти посао требало десетак, па и петнаестак дана'', тврди Слађана Гајић, истичући да му је јако драго, када људи сазнају да му је Остоја деда и када о деди чује само ријечи хвале.

Каже Слађан да су најчешће изјаве како је и Остоја одлично радио тај посао и био надалеко познат.

Mоја жеља је да послије неког времена и мене тако људи цијене, а цијениће ме само по добро одрађеном послу'', каже Слађан Гајић.

Подсјећамо, фирма ,,ГСВ Аква'' из Црњелова је од бијељинске Градске управе добила Рјешење за умјетничке старе занате, јер, збиља је некада, била права умјетност обезбиједити бунар са здравом, питком водом.

Семберија инфо