РУСИЈА НУДИ ПОМОЋ ЗА ДЕБЛОКАДУ СУЕЦКОГ КАНАЛА :: Semberija INFO ::

 

РУСИЈА НУДИ ПОМОЋ ЗА ДЕБЛОКАДУ СУЕЦКОГ КАНАЛА


Foto: The Bangkok Post/Instagram
Русија је спремна да пружи сву неопходну помоћ Египту како би се деблокирао Суецки канал, рекао је Спутњику руски амбасадор у Каиру Геориј Борисенко.

Према ријечима шефа руске дипломатскле мисије, у Русији су забринути оним што се дешава у Сиецком каналу који је "важна водена артерија за цијели свијет".

- Надамо се да ће овај проблем бити превазиђен у најскорије вријеме, да ће канал наставити са радом. Природно, спремни смо да пружимо нашим египатским пријатељима сваку могућу помоћ - рекао је амбасадор.
Према ријечима Борисенка, Египат до сада није тражио помоћ од Русије.

Раније је било саопштено да је огромни теретни брод који се насукао и блокирао саобраћај у Суецком каналу, незнатно ослобођен из блата и помјерени су му крма и дио кормила, али је и даље неизвијесно када ће бити деблокиран и враћен у пловни правац канала.

У међувремену, како јављају медији, већ расту цијене нафте. Неки оператери намјеравају да окрену бродове на југ - ка рту Добре наде, што је много дужа траса и самим тим се очекује раст цијена транспорта, што ће повећати цијене робе која долази из нпр. Кине у Европу. 
 
(Спутник)