Сахрањен Синиша Михајловић, на хиљаде људи испратило легенду фудбала на вјечни починак :: Semberija INFO ::

 

Сахрањен Синиша Михајловић, на хиљаде људи испратило легенду фудбала на вјечни починак


Легендарни српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић сахрањен је данас на римском гробљу, а на вјечни починак испратило га је на хиљаде људи који су се дивили лику и дјелу једног од најбољих извођача слободних удараца.

Прије чина сахране у у базилици "Санта Мариа дегли Ангели е деи Мартири" одржано је опело којем је присуствовало више стотина људи. Опело је водио владика Андреј Ћилерџић, а ту је био и црквени хор.

Испред базилике је у току опела остало неколико хиљада људи у бојама Лација, Болоње, Црвене звезде... и носили су транспаренте са Михиним сликама и шаловима. Опелу је присуствовала комплетна делегација Лација и легендарни орао, симбол клуба, је такође био у базилици.

Од Михајловића су се опростили многобројни спортисти међу којима су Дејан Станковић, Владимир Југовић, Зоран Мирковић, Драган Стојковић Пикси, Славиша Јокановић, Роберт Просинечки, Звонимир Бобан, Франческо Тоти, Данијеле де Роси.... као и представници клуба чије дресове је носио Миха.

Док се износио ковчег из базилике аплаузи су се проламали тргом у Риму, а на оближње гробље отишли су само чланови уже породице Михајловић. Кочег су из базиилике изнијели Роберто Манћини, Дејан Станковић, Атилио Ломбардо...

Легендарни фудбалер и тренер није успио да побиједи у најважнијој животној бици. Након што му се здравствено стање нагло погоршало он је у петак преминуо окружен породицом.

Михајловић се од 2019. године борио са леукемијом, успијевао је да је побиједи и да се врати крај аут линије, али се болест нажалост вратила и задала јак, болан ударац. Преминуо је у 54. години живота.

Михајловић је највећи дио каријере, скоро пуних 15 година, провео на Чизми гдје је носио дресове Роме, Сампдорије, Лација и Интера. Каријеру је почео у Борову, а играо је још и за Војводину, те Црвену звезду са којом је био првак Европе. Тренерску каријеру је почео као помоћни тренер у Интеру, а затим је самостално водио Болоњу, Катању, Фиорентину, Сампдорију, Милан, Торино и Спортинг. Годину и по је био селектор Србије, а посљедњи ангажман имао је у Болоњи.

(Независне)