Протест "Србија против насиља" у Београду :: Semberija INFO ::

 

Протест "Србија против насиља" у Београду


У Београду вечерас протест под слоганом "Србија против насиља" који је организовао дио опозиције. Послије читања захтјева окупљени грађани кренули су у шетњу од зграде Скупштине Србије, преко Улице Кнеза Милоша до моста "Газела". Мост ће затим два сата бити блокиран за саобраћај, најавили су организатори.

На почетку скупа, Ирис Павошевић из Народне странке прочитала је захтјеве протеста - моментална смјена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрану штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.



Такође, траже, како су навели, смјену руководства РТС због емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију, одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како су навели, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Затражили су и смјену министра унутрашњих послова Србије Братислава Гашића, шефа Безбједносно информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвјете Србије Бранка Ружића и одржавање сједнице Скупштине Србије на којој ће се размотрити одговорност Владе Србије као и безбједносна ситуација у земљи у најкраћем могућем року.

После прочитаних захтјева, демонстранти су се упутили су се ка мосту Газела и делу међународног ауто-пута који би требало да буду блокирани два сата.

Протест организују Демократска странка, Народна странка, Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана.

Скуп под истим називом “Србија против насиља" одржан је и у понедјељак.

(РТРС)