Додик: На Истоку имамо пријатеље! :: Semberija INFO ::

 

Додик: На Истоку имамо пријатеље!


Након вишедневне посјете Бјерорусији и Руској Федерацији предсједник Републике Српске Милорад Додик, са сарадницима, данас се обратио јавности и грађанима Српске.

На почетку конференције за медије, Додик је рекао да Српска на истоку има пријатеље.

Предсједник Републике Српске изјавио је да је посјета Руској Федерацији и Бјелорусији била веома успјешна.
Додик је истакао да је Русија спремна да настави са испорукама гаса под истим околностима.

"Разговор са предсједником Русије Владимиром Путином је био веома успјешан и односио се на све сегменте међусобних односа. Позитиван однос Путина према Српској је показан и овај пут. Путин је посвећен очувању мира у региону", рекао је Додик данас на конференцији за новинаре у Бањалуци након повратка из Русије и Бјелорусије, гђе је предводио делегацију Републике Српске у вишедневној посјети.

Он је истакао да се наставља сарадња са Русијом, која је лани била највећи инвеститор у БиХ.

Додик се у понедјељак, 19. фебруара, у Минску састао са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком, а потом у сриједу, 21. фебруара, у Казању са руским предсједником Владимиром Путином, који му је уручио Орден Александра Невског.

Током посјете Минску потписан је Меморандум о сарадњи Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Комитета за здравље Бјелорусије у области кадаверичне медицине, те договорена посебна линија подстицајних средстава пољопривредницима из Српске.

(Глас Српске)